In urma cu 2 ani, mai exact pe data de 29 iulie 2009, mi-a fost ridicat permisul auto pentru depasirea vitezei regulamentare si conducerea autovehicululi sub influenta bauturilor alcoolice, neavand ca rezultat vreun eveniment rutier. Am fost de doua ori chemat in instanta, (DUPA UN AN DE ZILE ) prezentandu-ma in ambele dati. Mentionez ca sunt cetatean al Republicii Serbia, casatorit in Romania, iar permisul meu este eliberat in Serbia.
Nelamurirea mea este urmatoarea: este normal ca sa dureze atat de mult procesul de recuperare al permisului, avand in vedere ca nimeni nu stie unde se afla in momentul de fata permisul meu?
nu stiu daca e normal sau nu, dar asa dureaza..si pana trimit dosarul in instanta si pana se judeca..apoi, daca nu convine partilor solutia, se ataca... dureaza pana se ajunge la o hot definitiva
Cat de mult conteaza faptul ca sunt la prima (si singura, sper) infractiune.
Nu imi castigam existenta ca sofer dar in meseria mea depind destul de mult de masina, fiind mecanic auto.
Ca sa inteleg bine: daca hotararea definitiva se da de exemplu in 29 iunie 2012
pentru un an cu suspendare, inseamna ca eu voi putea sustine un nou examen auto DOAR dupa data de 29 iunie 2013 (ADICA LA 4 ANI DE LA LUAREA PERMISULUI???)
Conteaza ca nu aveti antecedente penale.
Hotararea ramane definitiva la data expirarii cai de atac (recursul se formuleaza in termen de 10 zile de la pronuntare in cazul in care partea este prezenta la judecata si in 10 zile de la comunicare in cazul in care lipseste de la judecata.
Aveti posibilitatea sa uzati de disp. art 320 indice 1 c.proc. pen. -recunoasterea vinovatiei, caz in care puteti beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/ 3 , sa administrati probe in circumstantiere si astfel sa obtineti o pedeapsa sub minimul special prevazut de lege cu aplicarea art 81.c.pen.-suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Mergand pe procedura mai sus aratata va puteti judeca la primul termen de judecata.
Angajati avocat.