avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii proprietar contract comodat sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii proprietar contract comodat sediu social

Buna ziua,

Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar sa aiba o adresa pentru sediu.

Eu locuiesc acolo si as vrea sa stiu ce implica asta .

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 10:19, 6 Iulie 2011
Prin contractul de comodat va obligati intr-adevar sa puneti la dispozitie firmei apartamentul respectiv. De aceea este bine sa consemnati exact ce permiteti utilizatorului. Altfel va treziti ca vine si isi pune lucrurile in casa d-voastra si nu il mai vedeti afara.
Exact la asta ma refeream , multumesc pentru raspuns.
Se poate da contract de comodat cu mentiunea ”Societatea nu va desfasura activitati la sediul social”.
In acest caz, nimeni nu va putea sa vina la adresa sau salariati, sau nimic.

Vor putea doar sa ia corespondenta.

Atat!

Alberto Kurtyan
R.Maktub a scris:

Buna ziua,

Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar sa aiba o adresa pentru sediu.

Eu locuiesc acolo si as vrea sa stiu ce implica asta .




Mai cugetati un pic. De ce vine cineva sa va roage sa isi inregistreze sediul la d-voastra? De ce nu face un contract de comodat sau inchiriere sau subinchiriere la adresa unde locuieste el? Varianta in care ajungeti sa ii permiteti doar ridicarea corespondentei va sari cu siguranta in ochii autoritatilor. Caz clasic de firma fantoma, doar cu o cutie postala. Chiar daca autoritatile se vor prinde greu, doar dupa un oarecare timp, ramane pentru d-voastra intrebarea "De ce" As intelege daca ar fi vreun prieten bun, ruda, care ar locui la d-voastra. Dar asa, fiecare are o locuinta, proprie sau inchiriata, eventual parinti, copii sau frati.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Poate fi firma serioasa sau poate fi firma neserioasa.

Proprietarul sediului nu are nicio treaba cu firma sau activitatea ei economica.

Nu inteleg ce legatura are una cu alta, chiar si in ipoteza in care societatea este una infiintata pentru fraude.

Sunt avocati care au sute de societati la sediul profesional si majoritatea sunt firme fantoma. Nu este mai bine asa? Macar Fiscul si alte organe stiu de unde sa le ia in caz de probleme. Le poate declara inactive, le pot dizolva... etc. Exista solutii de eliminare a firmelor de pe piata.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Sediu firma pe locuinta ipotecata? irina_vasea irina_vasea buna tuturor , am nevoie inca o data de ajutorul expertilor , am luat un apartament cu ipoteca pe 25 de ani si acum ma roaga o ruda sa isi faca firma ( ... (vezi toată discuția)
Sediu social rasvan_racaru rasvan_racaru Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)