avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura pentru insotirea unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura pentru insotirea unui minor

buna ziua,pe ce termen cel mult se poate face o procura de scoaterea copilului din tara,de catre mama, sintem divortati, in baza deciziei judecatoresti copilul a ramas la intretinerea mea,va multumesc

Aveti hotararea judecatoreasca , definitiva si irevocabila, conform careia minorul este incredintat dumneavoastra spre crestere si educare.
Nu mai este necesara procura speciala.
In vederea parasirii tarii , insa , vor trebui eliberate pasaportul pentru minori ( poate fi obtinut in regim de urgenta) si cazierul judiciar al dumneavoastra, in calitate de reprezentant legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec in italia cu minorul daniela_alfa daniela_alfa buna ziua...fiica mea e divortata si are in ingrijire un copil minor de aproape 3 ani, eu lucrez in italia si m-ar interesa ce documente ar trebui sa aiba ... (vezi toată discuția)