avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Maternitate ????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Maternitate ????

Buna ziua,
-Sunt insarcinata in luna V.
-In momentul asta sunt in concediu de risc maternal.
-Angajata pe perioada de determinata din 2009 cu expirare contract in 07.07.2011. Firma la care lucrez m-a anuntat de incetarea contractului la data respectiva.
Unde trebuie depuse in continuare concediile de risc maternal dupa ce se va inceta contractul si unde trebuie depus, pe viitor, dosarul de maternitate? De la ITM (i-am prins in pauza de masa..., probabil nu aveau chef... :))) ) mi s-a spus ca nu mai benefiez de maternitate intrucat am fost angajata pe perioada determinata si ca trebuie sa merg la AJOFM pentru a depune concediile sidosarul pt. prenatal si cel de maternitate. Eu din cate stiu nu depinde de felul contractului (perioada determinata/nedeterminata), ci de perioada de cotizatie.
Cel mai recent răspuns: lory84 , utilizator 15:28, 5 Iulie 2011
Cred ca v-au spus ca puteti beneficia de somaj si atunci la AJOFM veti depune certificatele medicale ... din somaj puteti intra in CCC.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
...cred ca am scris in limba romana... , mi-au spus ca nu mai beneficiez de maternitate. Multumesc oricum!
Ati scris Dvs. in limba romana,dar se pare ca sunteti suparata rau,va intelegem, sunt hormonii de sarcina! Pentru a beneficia de concediu crestere copil,trebuie sa fi realizat venituri impozabile 12 luni inainte de data nasterii copilului,ori dvs veti naste prin noiembrie,deci ce se va intampla cu perioada 07.07.2011- noiembrie 2011? Probabil de aceea v-au spus sa intrati in somaj,iar de acolo va veti lua atat concediu de maternitate(126 zile),o sa vi se suspende si somajul,intrati in crestere copil,ulterior o sa va luati restul de somaj.
A, si inca ceva, incercati sa va depuneti dosarul la somaj in maxim 10 zile de la incetare contract,pentru a avea continuitate,nu cred ca va doriti sa aveti zile libere. Rugati-l pe angajator sa va plateasca ()contributiile pana pe 12 sau 13 iulie,normal el le poate plati pana pe 25 august pentru luna iulie,dar daca va depuneti dosarul atunci,nu prea e bine pentru scutecele si lapticul strumfului! Daca nu se poate,atunci sa va dea anexa 14 pentru somaj incepand cu luna iunie,mai, inapoi timp de 12 luni. Dar cel mai bine mergeti la somaj ,cum v-au sfatuit cei de la ITM(desi au vrut sa va ajute,chiar daca nu vi s-a parut asa),acolo sigur va veti lamuri!
da, multumesc mult! vad ca toti (doi), cei care ati raspuns, va legati de ITM-istii care m-au lamurit de m-au topit... ori eu au spus cat se poate de clar ce s-a intamplat acolo, toti dadeau din umeri si doar o tanti mi-a spus "incercati la AJOFM", Asta s-a intamplat, 15 secunde a durat. ATAT!. Sa le fie de bine, sanate multa le doresc! Asta-i tara, asta-i ambalajul, asta-i marfa cu care defilam!
Am rezolvat intr-un fel la AJOFM, unde nu mai povestesc ce fetze s-au facut si acolo ca iar imi sariti in cap, noroc ca pana la urma am reusit sa ajung la unul dintre directori, care spre uimirea mea chiar citise Codul Muncii sau ori ce alte legi, ordonante, hotarari de-ale lu`nea Boc, legi pe care ar trebui sa le stapaneasca toti ce de prin birouri, in fine... stia omul ce vorbeste (ca si dvs).
Trebuie sa intru in somaj (pentru a avea continuitate la cotizatie), deci renunt la concediul de risc maternal, apoi concediu de maternitate si CCC-ul.
Numai bine! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc ilia2007 ilia2007 La Multi Ani! Revin ,dupa ceva vreme, cu o alta problema:la sf. lunii mai(pe 28) a.c. bebe va implini 2 ani iar eu nu am unde sa ma intorc la serv. intrucit ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, contract de munca pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni, am anuntat angajatorul, sunt angajata pe perid determinata pana in aug 2011, pe locul unei ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata, concediu medical, ccc ccalx ccalx Buna ziua, Am cautat pe forum un subiect similar cu al meu, dar nu am gasit si sper ca ma puteti ajuta. In prezent am un contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)