avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectul retroactiv al uzucapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectul retroactiv al uzucapiunii

Daca uzucapiunea produce efecte retroactiv de la data intrarii in posesie,care va fi tratamentul fiscal al uzucapantului,daca pana la acel moment nu a platit impozit pe imobilul respectiv(mentionez ca am gasit intr-o decizie ca neplata impozitului de catre posesor nu poate fi echivalata lipsei elementului intentional al posesiei)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:16, 4 Iulie 2011
va plati impozit de la data ramanerii definitice a hotararii judecatoresti.
Da,neplata impozitului nu inseamna neaparat ca ar constitui un impediment la efectul uzucapiunii...
Plata impozitului se reduce oricum la cei 5 ani...
Pentru ceilalti 25 de ani opereaza prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie intre coproprietari ksandra_33 ksandra_33 Daca sunt 2 proprietari pe o casa si doar unul locuieste in ea, celalalt nu mai locuieste in ea de 40 de ani. Poate cel care nu locuieste in ea sa ceara chirie ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa fd fd sunt proprietarul unui teren in baza unei hotarari judecatoresti de constatare a uzucapiunii in proces nu a fost parte adevaratul proprietar ci o terta ... (vezi toată discuția)
Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)