avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa parinteasca

buna ziua,
am mostenit o casa construita de catre parintii mei dar care figura in acte pe numele strabunicului meu asa ca intabularea a trebuit sa o fac prin judecatorie. am angajat avocat care intocmesca si finalizeze procesul. sentinta data de judecatorul de caz avea mai multe greseli dintre care la insistentele avocatei a corectat una singura, printre greselile necorectate este si adresa care nu este corecta. Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a inregistrat imobilul pe adresa gresita din hotararea judecatoreasca. ce pot sa fac ca sa corectez aceasta gresala?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: barta_andras , utilizator 11:12, 5 Iulie 2011
impotriva incheierii de intabulare date de judecator? nu am facut pt ca avocata nu a vrut sa-l supere pe judecator, acestea au fost cuvintele ei, judecatorul in cauza fiind si presedintele judecatoriei.


Daca intabularea dreptului de proprietate e facuta acum, incheiere de pronuntata de registrator si nu de judecator! Si nu aveti de ce sa faceti plangere impotriva incheierii, deoarece inscrierile in cartea funciara se fac in baza actelor de proprietate, adresa imobilului fiind preluata din respectiva sentinta civla. Ce va ramane de facut ? Sa cereti indreptarea erorii din sentinta, asa cum v-au sfatuit si colegii de mai sus, iar cu respectiva incheiere pronuntata de judecator si o eventuala adeverinta eliberata de primarie care sa conforme adresa postala corecta, mergeti la Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara si solicitati corectarea si in cartea funciara.
Succes! :)
va multumesc foarte mult, sunteti cu totii minunati!
buna ziua,
am redactat cererea de indrepatare a erorii materiale, m-ar interesa parerea dumneavoastra dar nu stiu cum sa o atasez pe forum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat Leordeanu Leordeanu Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)
Încheiere greșită emisă de oficiul de cadastru și publicitate II_Maria II_Maria Ref. Încheiere emisă de Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară zonal, cu ocazia intabulării unui imobil. A fost emisă și transmisă prin firma ... (vezi toată discuția)
Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)