avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... extragere bani din cont
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

extragere bani din cont

o cunostiinta de a mea care a efectuat mai multe tranzactii cu terenuri vrea sa transfere banii din contul sau in alt cont la alta banca pe numele concubinului(viitor sot), suma este foarte mare de ordinul sutelor de mii de euro.Din punct de vedere legal actiunea poate avea repercursiuni?Am inteles ca la banca are "justificare" pentru suma un contract de vanzare cumparare a unui teren doar. Va multumesc anticipat pentru raspuns.


Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 01:09, 5 Iulie 2011
Cu banii dumneaiei poate sa face ce doreste, ii poate da cui doreste.

daca sumele transferate sunt mai mari de 15000 de euro/dolari se raporteaza la Oficiul Pentru Prevenirea Spalarii Banilor dar daca banii pot fi dovediti prin contract de v-c nu va faceti probleme
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
este vorba de 650.000 euro proveniti din intermedieri terenuri.nu se percepe tva-impozit? cei de la banca cam fac galagie ca nu e justificata toata suma si o invata sa scoata cate 15000 altfel poate pierde o mare parte din suma. asa o fi sau....magarii bancare?
Daca doamna nu poate dovedi obtinerea cu forme legale a respectivelor sume este recomandabil sa realizeze mai multe transferuri de sub 15000 euro pentru a nu fi declarati la Oficiul Pentru Prevenirea Spalarii Banilor. In cazul in care doamna poate dovedi obtinerea legala a banilor nu este nici o problema daca ii transfera pe toti banii.

Dansa doreste sa ii scoata pe toti in numerar sau sa ii transfere direct?
vrea sa scoata totul odata, numerar
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
tomy132000, utilizator
Acum inteleg de ce se fofileaza banca. La o suma asa de mare va trebuii probabil sa mearga la sediul central al bancii pentru a ridica banii. Sunt rare situatiile in care filialele bancilor au chiar si jumatate din suma aceasta la dispozitie intr-o zi.

Eu ii recomand sa ii transfere direct. Va dati seamana ca pentru 650.000 de euro va avea nevoie de vreo 5-6 sacose.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon valuta vio58 vio58 care este suma pe care o poate ridica patronul din casa de valuta.Mentionez faptul xca el a imprumutat firma cu o suma mare de euro cindva. multumesc (vezi toată discuția)
Legislatie bancara tomy132000 tomy132000 o cunostiinta de a mea care a efectuat mai multe tranzactii cu terenuri vrea sa transfere banii din contul sau in alt cont la alta banca pe numele ... (vezi toată discuția)
Plata peste 15000 euro paris.blonda paris.blonda O societate comerciala cumpara de la o persoana fizica un teren in valoare totala de 48000 euro . Achitarea se va face in 4 transe de cate ... (vezi toată discuția)