avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicul de familie nu-mi acorda concediu de lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicul de familie nu-mi acorda concediu de lauzie

Am si eu o intrebare catre dumneavoastra,am nascut un baietel si deoarece nu beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului ca am avut intrerupere beneficiez de ajutor de somaj timp de 6 luni,menionez ca sunt in luna 3 de somaj si am fost la doctorul de familie ca sa-mi dea concediu de lauzie conform ordonantei de urgenta 158/2005 din 17.11.2005 cap.IV art 24 p.1,2 si dr. de familie a refuzat pe motiv ca nu imi da decat 10 zile ca vrea el ca om ca mai mult nu poate ca nu sant bolnava,cei de la fortele de munca astepta sa le duc concediu de lauzie dar doctorul nu-mi da si-mi bate apropo sa-i dau mita dar somajul meu este de 350 ron,ce ma sfatuiti va rog???
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 20:17, 13 Iulie 2011
1. Aratati-i medicului de familie ce spune OUG 158/2005:
Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.

Art. 8. - (1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de cãtre angajator sau, dupã caz, de cãtre asigurat, respectiv de cãtre fondul de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale sau bugetul asigurãrilor pentru şomaj;

2. Daca refuza, in continuare, faceti urgent o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Schimbati medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu medical daca sunt angajat doar de 2 zile? mircea1987 mircea1987 Sunt angajat din 27 martie 2015 si in urma cu 2 zile am avut un accident in urma caruia nu pot sa lucrez. Medicul de familie mi-a spus ca nu poate sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate sofiaioana sofiaioana Buna ziua, As dori sa stiu daca imi poate fi platit concediul de maternitate in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in 36saptamani cu al doilea copil si am ... (vezi toată discuția)