avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare din invatamant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare din invatamant

Incepand cu data de 01.07.2011 am depus dosarul de pensionare la limita de varsta. Am lucrat in invatamant . Dupa cate stiu contractul de m,unca inceteaza numai atunci cand se primeste decizia de pensionare. Ori daca aceasta decizie vine-n luna octombrie sau noiembrie eu mai pot fi incadrata in invatamant deoarece nu am alta sursa de venit si ma-ntreb cu ce voi supravietui mai cu seama ca am si un copil in clasa a X-a fiind numai noi doi.
Va doresc numai bine !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:19, 5 Iulie 2011
Conform art 56,lit. c dinCodul Muncii,contractul de munca inceteaza de drept
la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Asa cum se observa,incetarea cim la data comunicarii deciziei este valabila doar in cazul pensiei de invaliditate,pensiei anticipate partiale,anticipate sau daca s-a redus varsta standard de pensionare la pensionare pt. limita de varsta.
Cred ca in cazul dvs. ati putea solicita eventual o cerere de reincadrare in invatamant,in conditiile prevazute de lege in aceste cazuri,incepand cu anul scolar urmator.
Multumesc pentru raspuns !
Dar exista vreun articol , o lege care sa stipuleze acest lucru? Poate daca eram o persoana singura ma chinuiam sa supravietuiesc , dar cand ai si-un copil este foarte greu , 16 ani avand cipilul.
coco_stefania a scris:

Multumesc pentru raspuns !
Dar exista vreun articol , o lege care sa stipuleze acest lucru? Poate daca eram o persoana singura ma chinuiam sa supravietuiesc , dar cand ai si-un copil este foarte greu , 16 ani avand cipilul.

Tocmai v-am indicat mai sus articolul din Codul Muncii care reglementeaza faptul ca raporturile de munca inceteaza in cazul dvs. in momentul in care s-au indeplinit conditiile pt. pensionarea la limita de varsta si nu in momentul primirii deciziei de pensionare.Va inteleg situatia,dar asta este legislatia actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensie - nelamuriri angajator negut_dorina negut_dorina buna seara ,am si eu 2 intrebari cu art 65 alin 1 se poate lua somaj salariatul are stagiu de cotizare 2 ani iar a 2 intrebare inchid ctr cu art 56 lit d ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare grad de invaliditate ii MariaRamona MariaRamona Am un salariat care astazi a adus decizia de pensionare grad de invaliditate II. Cu ce data ii incetez contractul de munca, daca in decizie scrie ca el este ... (vezi toată discuția)