avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost obligata sa-mi dau demisia. Pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost obligata sa-mi dau demisia. Pot beneficia de somaj?

salut,am o problema care ma framanta,au vrut sa-mi dea preaviz ca vor sa mai reduca din personal dar sefii au aflat ca trebuie sa aiba un motiv intemeiat ceea ce nu au,atunci m-au obligat sa-mi dau demisia cu acordul partilor pentru ca ei nu dau in somaj.Daca refuzam aveau oricum o demisie in alb care ne pune sa o scriem la angajare.Pot face ceva sa iau somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 6 Iulie 2011
In cazul demisiei nu. Ati fi putut face ceva la angajare: sa nu semnati o demisie in alb. Numeni nu va poate obliga sa demisionati, acest act este unul de vointa personala.
Faceti o sesizare la ITM cu cele prezentate aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca kio1 kio1 In urma cu un an jumate am demisionat de la o firma si cartea mea de munca este la ei si nu vor sa mi-o trimita , imi spun ca trebuie sa mi-o inmaneze personal ... (vezi toată discuția)
Demisie/fisa de lichidare/somaj/anexa14 viu viu Intrucat nu mi-am primit salariul din martie si pentru ca seful imi vorbeste foarte urat, am hotarat sa-mi depun demisia din functie. Am vorbit cu o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)