buna!ma numesc Miha si am o intrebare.mi-am dat demisia in data de 18.07.2008 cu preaviz de 15 zile pana in data de 1.08.2008.In 24.07.2008,m-am imbolnavit,si am stat in concediu medical pana in data de 31.07.2008.Normal in 1.08 trebuia sa vin la servici,dar am venit mai repede cu o zi.Stiu ca orice intrerupere din preaviz il prelungeste......dar daca nu merg in "prelungiri":-/?ce se intampla?
In 4.08.2008,eu ar trebui sa semnez contractul la o alta firma.Am convenit cu patroana sa recuperez cele 5 zile de preaviz,dar sa vin sambata si in data de 4.08.2008.....ceea ce nu imi convine, pt ca eu in data respectiva ar trebui sa fiu la cealalta firma.ce sa fac?poate sa imi desfaca contractul demunca cu vreun articol si sa ma afecteze la angajare?Ce se poate intampla?multumesc!
Da, exista posibilitatea sa-ti inceteze contractul de munca disciplinar, pentru absente nemotivate, insa asta depinde numai de angajator; legal esti obligata sa lucrezi toate cele 15 zile de preaviz.
si ma poate afecta cu ceva in viitor?
pt ca pe mine ma cheama sambata sa imi termin zilele de preaviz.inclusiv in data de 4.08 cand ar trebui sa fie prima zi de lucru la noul servici.
Carnetul de munca este la acest angajator sau ai avut doar contract individual de munca? Daca ai carnetul de munca la ei, iti vor face mentiunea art. care prevede concedierea pentru motive ce tin de persoana ta si vei fi nevoita, de fiecare data cand vei schimba angajatorul, sa dai explicatii de ce ai incetat relatia de munca in acest fel ... deci nu iti recomand sa pleci fara a efectua preavizul legal. In ceea ce priveste incheierea noului contract de munca, ai incercat sa discuti cu noul angajator si sa-i explici situatia? Pana la urma pentru o zi nu cred ca va avea ceva impotriva; sfatul meu este sa inchei contractul de munca cu angajatorul la care pleci in oricare din aceste zile si sa fie cu incepere din 05.08.2008 (daca asa te-ai inteles cu actualul angajator).
In situatia in care iti va inceta contractul individual de munca pe motiv disciplinar (ceea ce ar fi bine sa eviti - cum ti-a recomandat si "avn"), noul angajator ar putea sa ceara relatii le vechiul loc de munca si i se va spune cum s-a intamplat.
Incetarea disciplinara a contractului individual de munca nu este o nenorocire. Nu se pierde nici un drept legal. Doar unii angajatori mai circumspecti s-ar putea sa tina cont de aceasta.
Eu zic sa-i povestesti noului angajator despre ce-i vorba si el va aprecia acest lucru. Succes!
daca eu m-am inteles cu ei sa recuperez zilele care la mai am din preaviz ,sambetele din luna august,ei imi pot inchide contractul in data de 30 cu data de 4.08?daca nu merg sambetele pot sa imi inchida contractul pe motiv disciplinar?pt ca eu nu am mai mers la ei sunt deja la noul angajator.si ar trebui sa merg in data de 9.08,16.08 si 23.08.pot sa imi faca ceva daca eu in datele acestea nu merg?