buna!ma numesc Miha si am o intrebare.mi-am dat demisia in data de 18.07.2008 cu preaviz de 15 zile pana in data de 1.08.2008.In 24.07.2008,m-am imbolnavit,si am stat in concediu medical pana in data de 31.07.2008.Normal in 1.08 trebuia sa vin la servici,dar am venit mai repede cu o zi.Stiu ca orice intrerupere din preaviz il prelungeste......dar daca nu merg in "prelungiri":-/?ce se intampla?
In 4.08.2008,eu ar trebui sa semnez contractul la o alta firma.Am convenit cu patroana sa recuperez cele 5 zile de preaviz,dar sa vin sambata si in data de 4.08.2008.....ceea ce nu imi convine, pt ca eu in data respectiva ar trebui sa fiu la cealalta firma.ce sa fac?poate sa imi desfaca contractul demunca cu vreun articol si sa ma afecteze la angajare?Ce se poate intampla?multumesc!
De ce nu spuneti daca v-au dat sau nu decizia de incetare a contractului individual de munca? Daca s-e facut aceasta decizie nu mai aveti nici o obligatie fata de fostul angajator. Cu aceasta decizie va duceti la ITM si va luati carnetul de munca.
au un termen in care sa imi dea decizia?pt ca ei spun ca nu au inregistrat-o si nu pot sa mi-o dea.eu ar mai trebui sa merg o sambata sa recuperez si nu prea am cum sa merg pt ca am alte probleme.Exista posibilitatea sa nu fii inregistrat decizia sau nu vor pur si simplu sa mi-o dea ca sa mai merg o zi la ei la lucru?eu le-am cerut in cerere sa imi desfaca contractul de munca din data de 4.08.2008.poate sa mi-l desfaca in data de 25.08.2008 cu data de 04.08.2008?
Decizia de incetare a c.i.m. trebuia inregistrata la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
Mergeti la ITM, luati legatura cu inspectorul care se ocupa de firma respectiva si vedeti daca au depus decizia de incetare a c.i.m.
Din moment ce cim a incetat conform cererii dvs in data de 04.08 situatia ar fi trebuit sa fie rezolvata pana la acea data.
Sau in data de 04.08. ati depus cererea de incetare a cim ?
Daca in 04.08. ati depus cererea de incetare a cim + 15 zile preaviz, atunci cim ar fi incetat in 19.08, data la care toata situatia dvs ar fi trebuit sa fie incheiata.
Mergeti la ITM si solicitati o copie a deciziei de incetare daca cei de la Resurse Umane nu vor sa va dea.