avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat medical
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat medical

Va rog mult am si eu o intrebare. Sotul meu a avut o altercatie cu un vecin, acesta si sotia lui au venit la noi si au inceput sa-i vorbeasca foaret urat sotului meu, l-au imbrancit iar sotul meu a opus rezistenta. Mentionez ca cei doi sori erau sub influenta alcoolului. Ulterior au depus plangere la politie si au scos certificat medical invocand faptul ca sotul meu iar fi lovit pe ei. Intrebarea este ce putem sa patim noi.
Acest certificat medical are relevanta in instanta sau la politie?

Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
inel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 11:53, 5 Iulie 2011
Sotul meu a avut o altercatie cu un vecin, acesta si sotia lui au venit la noi si au inceput sa-i vorbeasca foaret urat sotului meu, l-au imbrancit iar sotul meu a opus rezistenta.

Sotul dumneavoastra a fost provocat, si, totodata, a fost pus in postura de a respinge un atac.
Daca opozitia sa este proportionala , directa cu atacul , opereaza legitima apararare, cauza care inlatura raspunderea penala.

In caz ca se va aprecia ca exista vinovatie, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente (art . 180 din Codul penal ) , retinand circumstante atenuante, judicare, personale si reale , ce tin de fapta, se poate aplica o amenda administrativa, de catre procuror, dispunandu-se scoaterea de sub urmarire penala . ( art.10 din Codul de procedura penala ).

Plangerea penala prealabila poate fi retrasa.Totodat, poate opera imparea partilor.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
doamna avocat,va urmaresc de ceva vreme raspunsurile dumneavoastra.din care invat(experienta de viata cistigata).
sinteti un exemplu pozitiv,care mai sterge din mizeriile colegilor de breasla.
tin sa va multumesc pentru rabdare.va urez sanatate si cistiguri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente AnyaD AnyaD Buna seara (ziua). Acum 2 zile, sotul meu, aflat in stare avansata de ebrietate, sa luat la cearta si la bataie cu un alt baiat, iar in momentul acela trecea ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lovirea unei persoane emiliaemy emiliaemy Buna ziua! Cum poate fi trasa la raspundere conducerea/firma unui restaurant al carui angajat a agresat fizic un client ce purta o discutie mai aprinsa cu ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie inel inel Am avut o discutie cu vecinul meu iar el si sotia sa a sarit la bataie, m-a atacat cu o teava ne-am imbrancit pentru ca trebuia sa ma apar el a cazut fiind in ... (vezi toată discuția)