avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi externe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi externe

Ma poate ajuta cineva spunindu-mi :
1)-,la ce curs valutar trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? :
-la cursul valutar euro la care a fost calculat avansul de decontare
-la cursul euro din ziua intocmirii facturii
-la cursul euro din ziua platii facturii
2)-in decontul de cheltuieli(avansul de decontare) se deconteaza toate cheltuielile efectuate inclusiv cele cu fact.platite sau fact externe se trec prin reg de casa cu plata in valuta.Cum este mai bine ?

Ex 542=5314 401=542 sau direct 401=5314


Multumesc !
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 01:15, 10 August 2008
DA,dar ce fac cu cele fara ordin de plata si care sint destule : transp.de mf.,de persoane,dif.actiuni ocazionale.,protocol...s.a pe astea cum le calculez?
Mai este o problema -daca in OMFP se specifica :convertirea sa se faca la cursul de schimb al bancii comerciale,iar contractul pe care l-am semnat (cu una din institutiile de bz.ale economiei nationale )specifica convertirea sa se efectueze la cursul BNR din ziua platii facturii,eu cum ar trebui legal si corect sa procedez

Multumesc ptr.ajutor !
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2008
barbutadddddddddddddd, utilizator
la cursul BNR
Ca sa fie corect asa,ar trebui sa interpretam art.141(al.2), rupt complect de art.141(al.1), adica vinzarea si cumpararea de valuta este o problema, iar plata fact.este alta problema, nu au nici o l;egatura intre ele in momentul in care cumperi valuta ptr.ca sa platesti furnizori.
Asa ar fi logic,altfel nu pricep cum legea spune una si practica aplica alta :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, decont in valuta ! adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua ! Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri ... (vezi toată discuția)
Contul 462"creditori diversi" iirina_19 iirina_19 Un salariat care isi desfasoara activitatea in alta localitate decat isi are sediul angajatorul, cumpara din banii proprii materiale de curatenie de la un ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)