avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzuri angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzuri angajatori

Buna ziua
Sunt angajata unei firme .(inca).Intr-o discutie in afara orelor de servici , angajatorul s-a enervat ca in timpul discutiei aprinse am rascpuns la telefon - va dati seama !!!!!- si m-a dat afara pe motiv ca nu am intocmit corect pontajul care trebuia aranjat sa nu apara orele suplimentare efectuate ilegal. Nu am primit o decizie scrisa in acest sens.Considerand ca este abuziv si ilegal sa ma dea afara doar prin racnete ,am hotarat sa ma prezint in continuare la servici ,pana cand voi primi o decizie scrisa in acest sens.Ce decizie poate sa intocmeasca in acest caz ,care sa stea in picioare in fata instantei. Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare . Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
ile@n@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 19:19, 2 August 2008
Continuati sa va prezentati la serviciu. Pentru a va desface contractul de munca este necesar ca in urma cerectarii disciplinare sa se emita o decizie care trebuie motivata de angajator potrivit dispozitiilor impoerative ale codului muncii si comunicata dv.
S-ar pute sa fie numai un moment de enervare a sefului (patronului) dvs. Daca nu ati primit nimic scris, nu va poate desface contractul individual de munca "pe vorbe".
Daca ati continuat sa veniti la serviciu v-a mai zis ceva?
Cum vi s-a spus de catre colegul meu "top dan" trebuie facuta cercetarea disciplinara prealabila si apoi se da decizia de incetare a contractului individual de munca. Daca se va intampla asa, puteti contesta decizia in instanta. Dar eu zic ca nu va fi asa. Bafta!
Multumesca pentru ambele raspunsuri.Asa am crezut si eu ca este o enervare de moment . Dar deja se cauta inlocuitor , a aparut si in ziar anunt pentru post . Patronul e neamt si e plecat in Germania. Probabil ca acolo asa se desfac contractele de munca:). I-am transmis ca ma prezint la servici si ca astept sa-mi comunice in scris pozitia sa.O zi buna.
Nu este asa usor sa dai un angajat afara, asa cum cred angajatorii. Trebuie facuta cercetarea disciplinara prealabila daca in ROI este mentionat ca raspunsul la telefon in timpul unei discutii cu seful este abatere disciplinara #-o .
Este posibil sa va forteze sa plecati dar ceva concret sa va dea afara nu prea vad cum doar pentru acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abateri disciplinare-desfacere cim STAN MARA STAN MARA Buna va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru a desface CIM al unui angajat care a savarsit in repetate randuri abateri disciplinare. In luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutați cu o problemă si anume; mama ... Adryanalex81 Adryanalex81 Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problemă si anume; Mama mea este angajată cu carte de muncă pe 4ore,la un second-hand. Problema este că, patronul ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. este legal ce mi se întâmplă? Costel r Costel r Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog. (vezi toată discuția)