avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problemă si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problemă si anume; Mama ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problemă si anume; Mama mea este angajată cu carte de muncă pe 4ore,la un second-hand. Problema este că, patronul acestui second mai are un punct de lucru pe care vrea sa îl închidă si pe una din angajatele de acolo vrea sa o aduc la ounctul de lucru unde lucrează mama mea. Patronul vrea sa o dea pe mama afară pentru ai face loc acelei angajate! Este legala această schimbare? Nu mi se pare corect din moment ce mama mea nu a greșit cu nimic.
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:10, 24 Mai 2022
Cum vrea s-o dea afara pe mama dvs.?
Buna ziua! La prima discuție,patronul acelui magazin ia zis ca ar fi bine daca și-ar da demisia,apoi a inceput sa bage câteva motive gen,ca au mai scazut vazarile,orice motiv doar sa o facă sa isi dea demisia pentru a o aduce pe acea doamnă(cumnata acelei doamne este colega mamei si normal ca ar vrea sa fie colege)

Cornel Vasile a scris:

Cum vrea s-o dea afara pe mama dvs.?

1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Si încă ceva... Dacă își dă demisia, mama dvs pierde orice drept la șomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiune exercitata de patron. solutii? cristian-nicolae cristian-nicolae intr-o librarie sunt 2 angajate.. pentru orice problema sau neintelegere de acolo angajata mai noua este de vina,pentru ca asa vrea patronul.. se incearca ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva andynho andynho Buna ziua. Sunt angajat la firma X 2 luni ca si agent comercial la un magazin online intr-o munca de birou unde patronul firmei mai are si alte firme ( o ... (vezi toată discuția)
Concediere furt Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavostra pentru a putea rezolva o situatie. Una dintre angajate a fost prinsa furand fructe de pe spatiul unui client, ... (vezi toată discuția)