pneagu a scris:
@freeelis va respect opiniile si mai ales profesionalimul de care dati dovada in raspunsuri, totusi...
Nu sunt nici "inconstient", nici angajat si nici angajator dar va rog sa-mi spuneti actul normativ actual care obliga angajatorul la acordarea acestui spor.
Personal consider ca se poate stabili prin negociere directa sau in cadrul negocierii CCM pe unitate dar obligatie nu este. Si desi in timp am avut numai calitatea de angajat, consider ca este normal ca angajatorul care azi angajeaza o persoana sa nu-i "mareasca" venitul salarial cu 1/4 numai pentru ca a adus profit altui angajator timp de 30 de ani.
Sporul de vechime, din cate imi aduc aminte ca am citit odata care este rolul lui, ar fi acordat pentru vechimea in meserie, nu pentru vechimea la un anumit angajat timp de 30 de ani!!!
Sporul de vechime are rolul sa aprecieze vechimea in munca, in profesia care o desfasoara angajatul, indiferent unde a lucrat, si are in vedere experienta care (cel putin teoretic) o dobandeste acesta in timp pentru profesiunea lui si pe care o foloseste oriunde ar fi angajat.
Prin urmare, chiar daca lucreaza la un moment dat in cariera lui la un alt angajator, acesta ar trebui sa-i recunoasca vechimea in munca de pina atunci.