avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj

daca pe 13.06 cand a fost sarbatoare legala angajatii au muncit pot sa le dau liber luna urmatoare?
Cel mai recent răspuns: chirchisoiu , utilizator 21:14, 7 Iulie 2011
da, in urmatoarele 30 de zile

" ART. 142
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile." Codul muncii, publicat dupa 18 mai 2011
Daca nu , platesti un spor de 100%
Daca nu se afla in situatia art. 141 si 142 va trebui sa acorde 2 zile sau sa plateasca un spor de 200%.
[ link extern ]
de ce 200%? legea zice clar 100%. Daca va referiti la ziua de duminica, atunci e alta treaba, ART. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare mihaela david mihaela david cum se platesc orele suplimentare care sunt efectuate sambata sau duminica si in sarbatorile legale? cu 100% sau cu 200% (vezi toată discuția)
Lucrul in ziua de duminica si sarbatori legale afd17 afd17 buna ziua,lucrez in domeniul artistic,si va rog sa imi spuneti daca orele lucrate sambata,duminica,sau sarbatori ar trebui platita in plus sau nu,tinand cont ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii loscarlos loscarlos Intr-un an calendaristic sunt mai multe zile declarate sarbatori legale. In mod normal aceste zile ar trebui sa fie libere, dar din pacate unii sunt nevoiti sa ... (vezi toată discuția)