avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general donatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

donatie

Buna ziua

Cum se procedeaza in cazul unei donatii de haine (sunt firma si vreau sa donez unei persoane fizice).Mentionez ca produsele sunt achizionate in 2009 (tva 19%)Cum se procedeaza la intocmirea facturii acum cu 24% ,cum inregistrez diferenta.Contractul de donatie se autentific de notar?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:09, 5 Iulie 2011
Donatia de bunuri mobile e valabila si sub semnatura privata, nu e nevoie de forma solemna, la notar.
Si daca le donati factura este oricum cu valoare 0. Practic trebuie doar sa va scadeti de ele din stoc la valoarea pe care le aveati.
Nu se intocmeste factura. Se incheie un Contract de donatie, in care se precizeaza ca se doneaza bunurile respective persoanei X. Aveti aici un model de contract. Inregistrati contractul respectiv , dupa semnarea de catre ambele parti, ii inmanati si persoanei respective unul.

[ link extern ]

Ceea ce donati inscrieti intr-un aviz de insotire al marfii. Primitorul semneaza si avizul si contractul pentru primirea hainelor respective. Pe baza acestora scadeti marfa din gestiune si contabilitate.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare aviz de insotire cu nir alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi spuneti, va rog, care este inregistrarea contabila a unui aviz de insotire a marfii, caruia i s-a facut NIR? Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Factura catre primarie gabriolet gabriolet Buna ziua! Am emis astazi o factura catre o primarie. Banii mi-i vireaza pana miercurea viitoare( 28.07). Eu marfa o livrez in termen de10 zile ( 8.08) dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie robertsega32 robertsega32 Buna ziua. In cazul in care o Fundatie incheie un contract de donatie cu o asociatie (ambele sunt entitati juridice non-profit), ce forma trebuie sa imbrace ... (vezi toată discuția)