Buna ziua.
Am avut un angajat cu 3 ore pe zi care facea curatenie in doua banci cu care avem contract.
Un angajat al uneia dintre banci a depus o sesizare la conducerea bancii prin care sustine ca nu doreste ca in continuare angajatul nostru sa faca curatenie acolo deoarece femeia de servici este ruda cu fostul director al bancii care se afla in litigiu cu banca.
Noi neavand de ales am redus timpul de lucru de la 3 ore la 1, urmand sa faca curatenie doar la o singura banca, iar pentru cealalta banca am angajat o alta femeie cu contract pe 2 ore.
Am intocmit un act aditional pe care am pus o sa semneze dar adevarul este ca nu i am explicat despre ce act este vorba si femeia nu stie romaneste astfel nici nu stie ce a semnat, si nu i am inmanat nici un exemplar din actul aditional pe care am pus o sa semneze.
De luna trecuta nu am mai permis accesul ei in banca cu pricina.
Problema este ca acum fostul director adica nepotul femeii de servici ne ameninta cu judecata, si nu stim ce sanse are.
Noi aveam obligatia sa punem pe femeia de servici sa scrie pe actul aditional ca AM PRIMIT UN EXEMPLAR?
Ce sansa are daca ataca masura luata de noi care nu a fost tocmai legala dar am fost constransi de faptul ca banca ne ameninta ca daca nu scapam de aceasta persoana o sa rezilieze contractul cu firma noastra.
Niciodata nu am avut probleme cu femeia si a facut treaba dar angajatilor de la banca i s a pus pata pe ea deoarece a ruda cu fostul director si din acest motiv a trebuit sa decidem astfel.
Intr-adevar, exista obligatia inmanarii unui exemplar de pe acel act si salariatului ... avand in vedere ca salariata nu cunoaste limba romana si nici nu i-ati adus la cunostinta despre ce este vorba , daca va actioneaza in instanta exista posibilitatea sa castige litigiu.
Reducere timp de lucru
CORTEX
Buna seara.
1- In ce conditii poate un angajator sa reduca legal timpul de lucru de la 3 ore pe zi la 1 ora pe zi, tinand cont ca pentru cele 2 ore cu cat s ... (vezi toată discuția)