avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii si regulamentul intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii si regulamentul intern

In codul muncii una dintre sanctiunile disciplinare aplicabile este retrogradarea din functie pentru o perioada ce nu poate depasi 60 de zile. In regulamentul intern se poate prevedea acesta sanctiune dar fara limitarea ei ca aplicabilitate numai pentru 60 de zile?
Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 6 Iulie 2011
Nu se poate stabilil in R.I. alte sanctiuni decat cele prevazute in Codul Muncii ... prin urmare, sanctiunea retrogradarii din functie nu poate depasi durata maxima de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat practic: aplicare "retrogradare disciplinara" smeagull smeagull Buna ziua, Situatie teoretica: Se da un ... inginer constructor, pentru care angajatorul ar decide aplicarea unei sanctiuni disciplinare constand in ... (vezi toată discuția)
Este legala o penalizare de 33% pe venit? Anastasia12 Anastasia12 Pentru refuzul de a sta 20 de zile lucratoare in preaviz de la data instiintarii incetarii CIM, angajatii din firma unde lucrez sunt penalizati cu 33% pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)