Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile sociale administratorului care nu este si asociat?
Va multumesc.
Nu are importanta catre cine se face cesiunea. Autentificarea se face doar in cazurile prevazute de lege, de exemplu majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport in natura a unui teren.
Iar apoi se face inscrierea la ORC
Ba are importanta. In primul caz, cand se cesioneaza catre o persoana straina de SC, obligatoriu control finante. Cand se cesioneaza catre o persoana din SC, fara control.
Deci are importanta.
Repet intrebarea: in situatia in care cesiunea se face catre o persoana din SC, respectiv administratorul, unde fac aceasta cesiune? O pot redacta eu (persoana fizica, asociat majoritar in acest SC) sau neaparat la notar, avocat ?
Multumesc.
In oricare dintre cazuri daca aveti cunostintele necesare puteti redacta dvs. hotararea, care poate fi sub semnatura privata. Referitor la cesiune catre administratorul societatii se face oricum comunicarea cu ANAF, deci se face in doua etape. Daca ar fi avut si calitatea de asociat cesiunea se putea face intr-o singura etapa.
Nu am intrebat de Hotararea AGA ci ce Contractul de cesiune parti sociale!
Trebuie acest contract incheiat in forma autentica, la notar, sau se poate face prin consultantii ORC?
Draga mea,
eu am facut cesionare de parti sociale, eu in calitate de consilier juridic, fara autentificare la notar.
Se intocmesc:
- Hotararea AGA prin care cesioneaza partile sociale la caloarea nominala (gratuita) in 2 ex.
- Actul constitutiv actualizat cu prevederile din hotararea AGA
- Cerere mentiuni formular tip de la ORC
- Declaratie tip cum ca persoana caruia i se cedeaza indeplineste conditile legale pt detinerea calitatii de asociat
- Specimen de semnatura pt cel caruia i se cedeaza formular tip
Daca nu esti angajata societatii fa-ti o imputernicire notariala (obligatoriu) sa reprezinti societatea!
sper ca ti-am fost de ajutor