avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... autoturism inmatriculat pe pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

autoturism inmatriculat pe pfa

de ce este nevoie pentru a vinde un autoturism inmatriculat pe pfa?autorizatia este pe agent marketing cu cif,pentru asigurari.nu s-a lucrat pe autorizatie de loc si se doreste anularea ei dar si vanzarea autoturismului.
se elibereaza chitanta si facura conf.pretului plus 24% tva,ca la orice srl?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:17, 9 Iulie 2011
In cazul in care sunteti platitor de TVA, intocmiti factura asa cum ati mentionat mai sus. Incasarea se face pe baza chitantei, daca vindeti unei persoane fizice. In cazul in care vindeti unei persoane juridice, nu puteti taia chitanta cu valoare mai mare de 5000 lei, restul sumei urmand a fi incasata prin contul deschis la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism inscris pe pfa leeadar leeadar buna ziua! am o autorizatie pfa cu c.i.f.ca si agent marketing. nu am activitate pe acest cif dar am inmatriculat un autoturism pe care doresc sa-l vand.cum ... (vezi toată discuția)
Facturi avansuri ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca putem vinde un autoturism in valoare de 15.000+TVA emitand mai multe facturi de avansuri de pana in 5000 lei pentru a ... (vezi toată discuția)
Facturi avans < 5000 incasare numerar ioanaep ioanaep Buna ziua, Am mai pus aceasta intrebare dar nu a raspuns nimeni. In cazul in care avem o masina pe care dorim sa o vindem cu 15 000 lei TVA inclus facem 3 ... (vezi toată discuția)