avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este cadrul procesual?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este cadrul procesual?

Bunicul meu, in timpul vietii lui, a dat in arenda (fara acte, s-a inteles verbal) o bucata din pamantul care il avea in proprietate.
Dupa moartea lui, l-am somat verbal pe cel care s-a inteles cu bunicul sa paraseasca pamantul deoarece in calitate de urmas, nu mai doresc o asemenea intelegere.
Acesta nu vrea sub nicio forma sa plece de pe acest lot de pamant si continua sa-l lucreze in continuare, comportandu-se ca si cum ar fi proprietatea sa.
I-am facut plangere penala ptr. tulburare de posesie insa parchetul a dispus prin rezolutie nup, motivand ca infractiunii ii lipseste latura obiectiva (faptuitorul a declarat ca ar fi pamantul mostenit de el de la parinti, dar nu a depus niciun inscris in acest sens). Totodata procurorul de caz considera ca speta se poate rezolva in instanta civila , pe calea unei actiuni in realizare.

Mai exact, care este aceasta cale si cu cine ma judec?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 15:59, 6 Iulie 2011
introduceti o actiune in revendicare= actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar.
Nu s-a facut inca succesiunea. Mai intai fac succesiunea apoi actiunea in revendicare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in revendicare si calitatea procesuala Irina S. Irina S. Pot demara o actiune in revendicare impotriva unui posesor neproprietar (foloseste o bucata de teren agricol), daca sunt [b]urmas[/b] al bunicului, fara sa fi ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile de urmat, evacuare fosti proprietari crisans crisans Buna ziua! As avea si eu nevoie de niste sfaturi legat de pasii care trebuie sa ii urmez legat de urmatoarea problema. In luna septembrie 2009 am cumparat un ... (vezi toată discuția)