avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea in revendicare si calitatea procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea in revendicare si calitatea procesuala

Pot demara o actiune in revendicare impotriva unui posesor neproprietar (foloseste o bucata de teren agricol), daca sunt urmas al bunicului, fara sa fi dezbatut inca succesiunea? Deci inca nu sunt mostenitor ci doar urmas.
Se poate spune ca in calitate de urmas sunt "proprietar neposesor " , fara sa fi dezbatut succesiunea sau sa fi avut in posesie acest pamnat?
Mentionez ca posesorul neproprietar este strain de mostenire (este un tert...cu multe functii si mult tupeu).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:36, 7 Iulie 2011
pentru a formula actiune in revendicare in situatia unei succesiuni dezebatute inca trebuie ca reclamanti sa fie toti cei cu vocatie succesorala la averea defunctului, altfel actiunea se poate respinge ca inadmisibila
Practica mai recenta (nu stiu daca si unitara), insa urmare a unor hotarari CEDO nu mai invoca inadmisibilitatea cand actiunea nu e formulata de catre toti coproprietarii (pe ideea ca actiunea unuia profita si celorlalti), insa va trebui sa faceti dovada ca sunteti unul din comostenitori (deci trebuie dezbatuta mai intai mostenirea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cadrul procesual? Irina S. Irina S. Bunicul meu, in timpul vietii lui, a dat in arenda (fara acte, s-a inteles verbal) o bucata din pamantul care il avea in proprietate. Dupa moartea lui, l-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae O mostenitoare care este inscrisa pe un titlu de proprietate are rol deschis la primarie pt un teren si casa existente pe titlu.poseda aceste bunuri de peste ... (vezi toată discuția)
Constatarea unei stari de fapt prin executorul judecatoresc Irina S. Irina S. Cum se deruleaza efectiv aceasta procedura? Am un litigiu pe rol, o actiune in revendicare mobiliara (restituire autoturism) facuta de un proprietar ... (vezi toată discuția)