avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ?

Buna ziua,

Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al casei, este trecuta mama si tata. Ce procedura trebuie urmata pentru a fi declarati mostenitori ?
Valoarea casei se va imparti in 3 egale, pentru tata, mine si fratele meu ?

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 11:57, 7 Iulie 2011
Fratele dvs trebuie sa faca o procura prin care va imputerniceste sa il reorezentati la dezbaterea succesiunii. O poate da la consulatul Romaniei in Tara unde se afla sau la un notar din Tara respectiva cu respectarea legislatiei apostila, supralegalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Stefan 88 Stefan 88 Buna ziua!Am urmatoare problema fratele meu dupa moartea mamei la un an a deschis succesiunea impreuna cu tata ,intrebarea se poate face succesiunea fara sa ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)