avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune prin tribunal -riscuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune prin tribunal -riscuri

Sunt interesat la ce riscuri ma expun atunci cand doresc sa fac iesirea din indiviziune a unui teren pe calea tribunalului.
Cazul fiind urmatoarul,cu ceva ani in urma 3 vecini s-au asociat si au cumparat un lot de teren de la primarie cu scopul ca fiecare sa-si construiasca o casa pe teren.Dupa finalizarea constructiilor fiecare vrea sa iasa din indiviza cu bucatica lui de teren ce i se cuvine.La prima incercare a fost adus un cadastrist care a facut masuratorile dupa impejmuirile existente si a constatat ca unul din asociati are mai mult teren decat cel cuvenit .De aici s-a ajuns la mici neintelegeri ,si astfel dupa ultimile negocieri intre vecini sa ajuns la concluzia ca numai tribunalul ne poate imparti terenul.
Acum vine si interbarea mea -CE RISCURI SUNT?daca ma duc la tribunal,si daca aceasta solutie este cea mai buna?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 21:49, 6 Iulie 2011
nu sunt riscuri, fiecare veti primi 1/3 din suprafata totala si daca intr-adevar un vecin are mai mult nu i se va demola casa, dar va fi obligat la mici despagubiri
sunt costuri (taxa timbru, onorar avocat, onorar expert judiciar).
cautati un mediator si poate e mai bine.
costa la tribunal.daca e in zona a sab taxa timbru e destul de mare.
expertul topo si el.plus ca aveti de tras de el.
si avocatii costa.
incercati o mediere.
mieluu a scris:

si avocatii costa.
incercati o mediere.

Medierea nu costa?

@bogdanliviu
In expertiza care se va efectua, se vor intocmi 2-3 variante de impartire, o alegeti pe cea mai convenabila, si chiar daca sa zicem ca intr-un lot ar cadea o suprafata mai mare ( daca nu se poate imparti in mod egal, in natura) coproprietarul respectiv ii va despagubi pe ceilalti cu o sulta.
costa 3 milioane fata de cine stie cit altfel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - masuratoarea din acte nu corespunde cu realitatea din teren johnny_1961 johnny_1961 Buna seara, Va rog cine imi poate da un sfat cum sa intru in posesie a terenului tatalui meu. Pe scurt: Un loc de casa este impartit o data in doua. O sa ... (vezi toată discuția)
Partaj ginaelena ginaelena sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor construit de catre vecin fara acord sau autoriztie,cu incalcarea proprietatii, proprietarului terenului Paul_Paul34 Paul_Paul34 Va salut cu respect pe toti,domni avocati si doamne avocat, care dau sfaturi sau solutii legale la doleantele pe care le avem.Am si eu o situatie mai neplacuta ... (vezi toată discuția)