avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru - masuratoarea din acte nu corespunde cu ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru - masuratoarea din acte nu corespunde cu realitatea din teren

Buna seara,

Va rog cine imi poate da un sfat cum sa intru in posesie a terenului tatalui meu.
Pe scurt:
Un loc de casa este impartit o data in doua.
O sa notam lotul 1 si lotul 2
Lotul 2 este impartit in trei-aici avem lotul 2-1,lotul 2 -2 lsi lotul 2-3
Lotul 2-2 si lotul 2-3 este cumparat de un propietar si devin lotul 3,
Asezarea loturilor in teren este lotul 1, vecin cu lotul 2-1 vecin cu lotul 3.

Lotul 1 a facut cadastru cu un cadastrist.
Lotul 2-1,lotul 2 -2 lsi lotul 2-3 a facut cadastru cu alt cadastrist.

Terenul tatatalui meu este lotul din mijloc adica lotul 2-1.

Din 2008 nu poate intra in posesie pentru ca masuratarea din acte nu corespunde cu cea din teren.Mai clar in acte terenurile la fata(stradal) adunate au 40.90 m,in realitate sunt ~ 39m.
La cine trebuie sa ma adresez sa-mi traseze liniile terenului tatalui meu?

Va multumesc frumos,

Radu
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
johnny_1961, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:39, 27 August 2013
Va rog cine imi poate da un sfat cum sa intru in posesie a terenului tatalui meu.
Pe scurt:
Un loc de casa este impartit o data in doua.
O sa notam lotul 1 si lotul 2
Lotul 2 este impartit in trei-aici avem lotul 2-1,lotul 2 -2 lsi lotul 2-3
Lotul 2-2 si lotul 2-3 este cumparat de un propietar si devin lotul 3,
Asezarea loturilor in teren este lotul 1, vecin cu lotul 2-1 vecin cu lotul 3.

Lotul 1 a facut cadastru cu un cadastrist.
Lotul 2-1,lotul 2 -2 lsi lotul 2-3 a facut cadastru cu alt cadastrist.

Terenul tatatalui meu este lotul din mijloc adica lotul 2-1.

Din 2008 nu poate intra in posesie pentru ca masuratarea din acte nu corespunde cu cea din teren.Mai clar in acte terenurile la fata(stradal) adunate au 40.90 m,in realitate sunt ~ 39m.
La cine trebuie sa ma adresez sa-mi traseze liniile terenului tatalui meu?

Va multumesc frumos,

Radu

În actele de proprietate nu se face o măsurătoare. ci este înscrisă o suprafaţă. Această suprafaţă poate să corespundă cu suprafaţa real deţinută sau poate să nu corespundă în sensul că poate fi mai mică sau mai mare.deoarece este aplicabil art. 32 al L.7/1996. În acest caz se poate face operaţiunea denumită"modificare de carte funciară" prin care suprafaţa înscrisă să corespundă cu suprafaţa real deţinută, operaţiune admisă doar pentru titularul dreptului de proprietate. Desigur, această operaţiune se va efectua conform regulamentelor ANCPI. în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie partaj succesoral gabriela_1986 gabriela_1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: 3 mostenitori hotarasc in fata instantei sa faca o tranzactie cu privire la terenul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac succesiunea? cristiannegru cristiannegru - de la tatal meu am un Titlu de proprietate pt. un teren compus din 3 loturi: 1 lot - cu care a fost pus in posesie tatal 1 lot - care, in urma ... (vezi toată discuția)