avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Buna ziua,
As dori sa stiu daca am drepul la unele bunurimateriale, banesti,in urma decesului tatalui meu.Mentionez ca parintii mei nu au fost casatoriti niciodata(tatal a platit pensia de intretinere).Tatal meu mai are doi copii mai mici decat mine(19, respectiv 21 ani) proveniti dintr-o relatie oficiala.Am fost informat de catre una dintre surori ca tatal meu, inainte de a deceda a facut acte de vanzare-cumparare pt cele 2 apartamente pe care le detinea in Bucuresti, pt casa bunicilor paterni.Si, toate celalalte bunuri( teren agricol,masina, utilaje, bijuterii)le-a trecut pe numele celor doua surori si al sotiei.Se poate contesta? Mentionez ca in afara pensiei de intretinere, nu am fost ajutat material sau moral.In 25 de ani, m-am intalnit cu tatal meu de 7-8ori.Legea specifica ca si copiii din afara casatoriei au aceleasi drepturi ca cei din familie. Mai pot face ceva daca totul este trecut doar pe numele surorilor si al sotiei tatalui.MUltumesc
Cel mai recent răspuns: wio wio , utilizator 15:55, 7 Iulie 2011
Desigur ca si dvs aveti dreptul la mostenirea tatalui dvs. Puteti sa va adresati instantei si sa probati ca actele de vanzare cumparare facute sunt fictive. Iar daca tatal dvs a facut donatii sau a lasat testament puteti cere raportul acestora pe motivul incalcarii rezervei succesorale, pt ca sunteti alaturi de surori si Sotia supravietuitoare mostenitoare rezervatara.
daca pt bunurile sale a facut act de vanzare-cumparare nu mai aveti ce sa contestati. era dreptul tatalui dvs ca proprietar sa vanda cui dorea.
am inteles va multumesc o sa studiez actele si revin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea ... Ionel Achimi Ionel Achimi Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea după mama care a decedat, iar acum tata a ramas în viața, având și un atac cerebral, cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor argoss argoss mama mea a decedat tatal meu nu avea acte cu ea,,nu au avut casa tatal meu a cumparat un apartament cu a 2 sotie....acuma intreb eu mai am vreun drept dupa ... (vezi toată discuția)