Mama mea(care in prezent nu este in tara) a incheiat un contract de imprumut in septembrie 2010 cu o persoana fizica. A rambursat 60% din suma (cand s-a rambursat 60% din suma, nu s-a semnat nici un act),inainte de termenul specificat in contract, dar nu poate rambursa diferenta. . A avut discutii cu persoana creditoare, fara nici un rezultat. Astazi, sora mea a primit o somatie de la un executor judecatoresc, prin care in termen de o zi trebuie sa ramburseze toata suma (100%) plus cheltuielile si onorariul executorului.
Mentionez ca in contractul de imprumut nu s-a specificat ce se intampla in urma neplatii banilor, mama mea nu are nici un bun pe numele ei sau conturi in banca.
V-as ruga, daca ar putea cineva sa-mi explice ce se poate intampla in acest caz, si cum ar trebui sa actionam.
Daca mama dvs.a semnat un contract de imprumut cu o alta persoana,in fata notarului,atunci acesta reprezinta titlu executoriu.Este irelevant daca s-a specificat sau nu daca mama a girat cu un bun propriu ,executarea silita urmarind bunurile proprietatea mamei,in vederea recuperarii datoriei.
La termenul stipulat in contractul de imprumut autentic, creanta devine certa lichida si exigibila. Nu este nevoie sa fi garantat mama dvs cu un bun fie el bun mobil sau imobil, adica contract de imprumut cu Garantii mobiliare sau imobiliare. Dans va fi urmarita pt acoperirea datoriei in bunurile sale, indiferent care sunt aces tea.
Voiam sa stiu daca mama nu este in tara, ce se intampla? somatia a fost gasita de sora mea care verifica posta. Casa in care locuieste mama mea in tara nu este pe numele ei. Ea are doar lucrurile din casa si pensia.Se poate prezenta executorul fara ca mama sa fie acolo? I se poate lua pensia? Se poate discuta cu executorul? Sora mea trebuie sa aiba o procura din partea mamei ca sa se ocupe de caz?
Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, dar nu stiu nimic despre procedurile legale.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare
loremona
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)