avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

Buna ziua, la o intreprindere individuala, in registrul jurnal de iacasari si plati se trec numai chitantele sau si facturile, am facturi de la furnizori neachitate(plata urmeaza a fi facuta in patru rate). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:05, 9 Iulie 2011
OMFP 1040/2004 este actul normativ care reglementeaza modul de organizare si conducere a contabilitatii in partida simpla.Potrivit dispozitiilor acestui act, operatiunile din Registrul Jurnal se inregistreaza cronologic, respectiv in ordinea incasarilor sau platilor efectuate de contribuabil.
Deci sa inteleg ca numai chitantele reprezentand platile efective, scuze ca insist, dar vreau sa fiu sigura, am citit ordinul, dar nu-mi era clar.Va rog sa-mi spune-ti daca pot sa trec in RJIC pe plati bonuri fiscale cu rechizite birou, fara factura. Multumesc
Numai chitantele reprezentand platile le treceti in RJIP. Pentru bonurile fiscale intocmiti un decont, anexati-le la acesta si inregistrati-le in RJIP. Insa ar fi de preferat ca pe viitor sa luati si factura de la acesti furnizori, indiferent de valoarea bonului fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)
Completare rjip pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la completarea RJIP ,si anume: -am un PFA platitor de TVA care preseaza servicii in spatiul intracomunitar cu ... (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)