avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Suntem casatoriti de 35 de ani,avem cate un copildi alta casatorie si un copil din aceasta casatorie.Fiecare am mostenit ..terenuri,care este numai pe numele meu sa la sotului conform cum am mostenit .
Intrebarea ar fi : lcum mostenesc copii ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: danielamirleneanu , utilizator 18:02, 3 August 2008
buna ziua. Copilul din casatorie si copilul din afara are aceleasi drepturi, prin urmare ambii copii ai dvs. vor mosteni impreuna 3/4 din terenurile dvs., iar sotul dvs. va mosteni 1/4. Acelasi lucru este valabil si in cazul sotului dvs., pentru copilul din casatorie si pt. copilul dansului din afara casatoriei. Copilul din casatorie va mosteni si de la dvs. si de la sotul dvs. Fractia este aceeasi. Sotul supravietuitor 1/4 din mostenire iar copiii (indiferent de nr. lor) impreuna 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire camelia190609 camelia190609 buna ziua! o familie are doi copii.cum se imparte mostenirea in cazul in care unul dintre parinti decedeaza? si mai am o nelamurire: o familie are doi copii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea se imparte daca? CristianTL CristianTL de curand a decedat tatal meu si problema ar fi cum se imparte mostenirea cand el a divortat de mama de acum 24 ani iar copiii au fost imartiti prin hotatate ... (vezi toată discuția)
Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)