avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

buna tuturor
am si eu o problema si nu stiu daca ma poate ajuta cineva?
am fost insurat si vreau sa divortez si am unele nelamuriri.daca este cineva care ma poate ajuta voi reveni cu mai multe informatii.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cristianmockstola , utilizator 15:40, 11 Iulie 2011
Pai spuneti care sunt nelamuririle. Pentru a va ajuta trebuie sa stim despre ce este vorba
Va putem ajuta dar daca te duci la medic trebuie sa ii spui ce ai. Nu doar ce ai durere. De asemenea cu avocati.
buna din nou
pt. inceput as vrea sa incep cu inceputul;
mam insurat acum 7 ani am facut un copil si dupa aprox.3 ani a inceput sa ma insele.am iertato prima data am zis ca poate se schimba de dragul copilului si am plecat in alt oras cu gandul ca poate se rezolva totol dar nu a fost asa. si acolo a facut la fel si eu am plecat acasa la domiciliu unde locuiam impreuna.dupa 1 an am bagat actele sa cumpar apartamentu ca nu era cumparat,stateam cu chirie si acum as vrea sa divortez dar nu stiu daca are dreptul la apartamet.deocamdata nu este achitat in totalitate. si as vrea sa stiu si cu pensia alimentara cum este ?
eu de moment sunt in somaj.daca bag divortul platesc din urma?adica de cand am plecat in alt oras?
si mai am o nelamurire -ea e gravida si astepta sa nasca,e posibil ca si acel copil sa imi poarte numele?si o sa platesc pensie si pt el?
Toate bunurile cumparate în timpul casatoriei sunt bunuri comune. Dar daca puteti dovedi ca ati fost singurul care ati contribuit la obtinerea bunului puteti obtine o cota-parte mai mare.

Toti copii nascuti intr-o casatorie se prezuma a fi ai sotului si deci vă va purta numele. Puteti cere efectuarea unui test de parternitate, contestand in instanta paternitatea.

Pensia alimentara pentru un copil nu poate depasii un sfert din venituri iar pentur doi copii nu poate depasii o treime din venituri. Veti plati din momentul in care a fost initiata actiunea in justitie.

Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
multumesc mult
o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 4 copii mihaelag mihaelag Buna ziua, As avea cateva intrebari daca ma puteti ajuta. Fratele meu este in divort cu sotia lui, sotia fiind cea care a intentat divortul, ea si-a gasit pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fosta sotie - promisiune neonorata neversaynever neversaynever buna ziua,sa ma scuzati va rog ptr ca scriu ptr prima data.am divortat de sotie acum 2 ani,din casatorie rezultind un copil care are 12 ani acum.Problema este ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Eu_1982 Eu_1982 Buna ziua, daca sunt pe ultima suta de metri de a obtine un credit bancar(adica mai tb sa semnez actul de vanzare cumparare) obtinut doar prin veniturile mele ... (vezi toată discuția)