avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara 4 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara 4 copii

Buna ziua,
As avea cateva intrebari daca ma puteti ajuta. Fratele meu este in divort cu sotia lui, sotia fiind cea care a intentat divortul, ea si-a gasit pe cineva si a plecat de acasa. Pe toata durata casatoriei fratele meu a lucrat, iar ea nu, abia acum incearca si ea sa-si caute de lucru.
Inainte de divort au hotarat de comun acord sa vanda locuinta si si-au impartit banii pe jumatate, (cu toate ca ea nu avea nici un drept la locuinta, ea fiind cumparata in totalitate de parintii mei), fratele meu si-a cumparat un apartament singur, iar ea a plecat sa locuiasca la mama ei luand si copiii cu ea (4 copii). Ea nu vrea sa-i dea lui nici un copil sperand sa obtina pensie alimentara.
Pana acum el nu si-a bagat avocat iar ea are deja avocat.
In conditiile astea intrebarile mele sunt:
1. ce sanse are fratele meu sa obtina doi copii tinand cont ca ea nu lucreaza sau lucreaza la negru fara carte de munca, el avand locuinta si serviciu?
2. in cazul in care obtine doi copii mai tb sa plateasca pensie alimentara pentru ceilalti doi copii?
3. l-a cat se poate ridica pensia alimentara, el avand un salariu net de 7.700.000?
Va multumesc aniticipat.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2006
mihaelag, utilizator
Cel mai recent răspuns: flyanda2001 , utilizator 11:42, 30 Ianuarie 2006
cuantumul pensiei de intreţinere pentru 4 copii este de maxim 1/2 din veniturile nete ale tatalui, în funcţie de posibilitatile intretinatorului si nevoile intretinutului.
Tatăl poate cere încredinţarea a 2 copii, aceasta rămânând să fie hotărât de instanţă. În cazul în care îi sunt încredinţaţi 2 din cei 4 copii, tatăl nu mai plăteşte pensie de întreţinere pentru ceilalţi 2 care nu sunt în întreţinerea lui. Cel puţin aşa ştiu eu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Am citit multe despre divort, partaj, custodia copilului, dar pe masura ce citesc, imi dau seama ca nu inteleg anumite lucruri. De aceea vin ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters191375 ContSters191375 As dori sa stiu daca e normal sa platesc pensie alimentara dat fiind faptul ca unul din copii a ramas la mine iar celalalt la tata.Doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor - situatie locativa delicata SergeM SergeM Locuiesc impreuna cu cumnata mea si copilul acesteia (6 ani) in casa parintilor mei(mama este decedata, nu s-a facut succesiunea), In urma cu cca 2 ani fratele ... (vezi toată discuția)