avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amplasarea antenelor GSM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amplasarea antenelor GSM

care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ale ministrului telecomunicatiilor, documente cinaccesibile publicului.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu121212 , utilizator 18:53, 7 Iunie 2023
Pai trebuie sa ne spuneti daca antena a fost amplasata inainte de achizitionarea terenului pentru casa de vacanta sau dupa... intelegeti la ce ma refer?
Ati avea ceva sansa doar daca antena a fost montata acolo, dupa ce dvs. ati achizitionat terenul, adica trebuia sa aiba su acordul dvs., altfel este mai greu.
Intrebare: la ce distanta de acea antena intentionati sa va construiti casuta?
Pe de alta parte: exagerati cu .... ca terenul a costat 10.000 euro si acum nici de pascut iarba nu cred ca mai este bun.
Este opinia dvs., dar este exagerata!
Succes!
Terenul a fost achizitionat in 2008 si antena GSM a fost montata acum 4 ani adica 2014.Am fost anuntat de un potential cumparator ca am o antena langa teren,eu avand terenul la vanzare pe site-uri de specialitate fara sa mai ajung prin zona.Cat e de aproape antena?........cred ca la jumatate de metru,practic imi tine loc de gard.Am discutat cu vecinii din zona si sunt revoltati pt ca aceasta antena a aparut 'peste noapte' si nu le-a explicat nimeni ce se construieste acolo.Am fost in audienta la primar si am solicitat documentatia depusa,semnaturi ale vecinilor daca exista asa ceva,etc.Am cerut in scris si celor de la rcs-rds clarificari si astept un raspuns.
Ramane sa gasesc un avocat si sa merg in instanta pt anularea autorizatiei de constructie si mutarea stalpului in extravilan sau la primar in ograda!:))
Am cautat cazuri asemanatoare si am vazut ca au mai existat conflicte de acest gen si pt ca nu au avut acordul vecinilor le-a fost anulata autorizatia in instanta.
Multumesc pt raspuns!
Da, cineva trebuia sa respecte niste proceduri.
Daca "casuta" nu o construiti chiar langa stalp si antena este in functiune, poate ca mai bine o lasati acolo, insa discutati/negociati cu reprezentantii firmei de telefonie care va pot "compensa"...
Faza cu instanta, nu este cine stie ce, insa daca nu va deranjeaza, puteti porni actiunea.
Succes!
Buna ziua. Si eu sunt in aceeasi situatie insa antena nu este inca amplasata, ci doar marcat si masurat terenul in vederea amplasarii. Ati aflat ceva raspunsuri concrete...se mai poate face ceva?

noltisor a scris:

Buna ziua,aceeasi situatie am si eu.Am achizitionat un teren intravilan pt constructia unei case de vacanta intr-o comuna din apropierea orasului meu si m-am trezit cu o antena GSM langa proprietatea mea la cativa centimetri.Antena se afla pe proprietatea vecinului meu deci e proprietate privata.Totusi pt autorizarea acestei antene nu treabuia ca vecini din zona sa isi dea acordul?Ce pot face in situatia asta,specific ca mi s-a adus un prejudiciu material pt ca terenul a costat 10.000 euro si acum nici de pascut iarba nu cred ca mai este bun.

in aceiasi situatie sunt si eu, astazi rds a inceput sa ridice o antena gsm la mai putin de 50 de m de locuinta mea, nu au intrebat pe nimeni din zona daca este deacord sau nu cu ridicarea acestei antene, CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA?, OARE CUM AU OBTINUT AUTORIZATIILE? CHIAU AU VOIE SA RIDICE ANTELELE LA O DISTANTA SA DE MICA DE LOCUINTE? ce se poate face sa nu mai continue? nu este incantat nici un vecin cu aceasta decizie. Nultumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
99gyo, utilizator

Alte discuții în legătură

Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)
Contract antena gsm pe bloc adrianf adrianf Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 9 etaje deasupra caruia s-a montat in octombrie 2007 o antena gsm de la RDS.Eu locuiam in acel an in ... (vezi toată discuția)
Avize necesare functionarii statiilor gsm bobota viorel bobota viorel ...Va rog sa-mi spune-ti care sant institutiile a caror avizare este obligatorie ptr.darea in folosinta a unei antene GSM...???. (vezi toată discuția)