avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi avem asupra unui imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi avem asupra unui imobil?

ce drepturi are mama la imobil?acest imobil este dobandit de catre concubinul ei din prima casatorie.fiind nedivortat si avand 4 copii cu prima sotie,desi mama este trecuta in contractul imobilului.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 17:29, 7 Iulie 2011
Ce inseamna "e trecuta in contractul imobilului"? A cumparat ea impreuna cu concubinul? (pt ca spuneti ca e dobandit de concubin din prima casatorie).
Deci daca au cumparat amandoi are dreptul la 1/2.
Daca imobilul e doar al lui atunci poate avea doar un drept de creanta daca a participat la imbunatatiri.
Dupa cum ati formulat intrebarea, ma tem ca nimeni n-are cum sa va raspunda pentru ca nu se intelege situatia de fapt. Daca imobilul e dobandit (adica cumparat?)de X, concubinul mamei dvs, el e bun propriu al lui X, iar mama dvs, neavand nici un statut legal, n-are niciun drept. Mostenitorii lui X sunt cei 4 copii si sotia (de care nu a divortat inca)
Daca ne explicati cum apare mama dvs. in contractul prin care X a cumparat imobilul, poate ne lamurim cu totii (poate mama a facut cu X un contract de inchiriere ori de comodat? caz in care tot n-are nici un drept asupra imobilului; ori poate au cumparat impreuna imobilul ? si atunci mama este coproprietar cu o cota oarecare) Reveniti, si incercam sa va raspundem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri intre concubini florinxcz florinxcz buna ziua am o mare dilema cum se procedeaza la impartirea bunurilor intre concubini suntem impreuna de 9 ani si am cam facut cate ceva dar intre timp am ... (vezi toată discuția)
Vanzare parte din proprietate pentru acoperire datorie ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , impreuna cu mama sunt coproprietara asupra unei case . Eu sunt divortata si am un copil . Am cunoscut pe cineva care e divortat si are doi copii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)