In urma cu aproximativ patru luni m-am despartit de concubinul meu dupa o relatie de 3 ani. Avem impreuna un copil de 2 ani dar acesta nu este recunoscut de tata (in certificat, la tata, este trasa linie). Dupa ce ne-am despartit, el m-a amenintat ca imi va fura copilul si il va scoate din tara ca sa nu il mai vad niciodata. Asa se face ca mama mea, care este asistent maternal din anul 2003, m-a convins sa ii dau baietelul in plasament familial spunand ca nu imi voi pierde nici un drept asupra lui, doar ca astfel, tatal nu ma va putea da in judecata pentru a face testul ADN si sa imi ia copilul. Am inaintat un dosar cu actele necesare printre care o declaratie in care doresc sa il dau in plasament familial mamei pe motivul ca nu am un domiciliu propriu (specific ca locuiesc impreuna cu copilul la mama mea), si o declaratie a mamei in care accepta sa il ia pe copil in plasament. Astfel am primit acasa o citatie in care sunt chemata in instanta in calitate de parat, in proces cu DGASPC Timis in calitate de reclamant pentru Fond - plasament. Aceasta citatie a fost insotita de o hartie in care scrie ca bunica copilului a solicitat plasamentul acestuia deoarece se ocupa de cresterea si ingrijirea lui de la nastere si ca a afirmat ca mama minorului (adica eu) a parasit domiciliul si nu a mai pastrat legatura cu acesta, domiciliul nefiind cunoscut. Doresc sa stiu ce drepturi voi mai avea asupra copilului in aceste conditii, daca va fi dat in plasament mamei mele, si in ce conditii isi poate cere tatal drepturile asupra lui (el locuieste in chirie si nu are un loc de munca stabil, lucreaza la negru).
Va multumesc anticipat!
daca vi-l fura, concubinul risca pedeapsa cu inchisoarea pt rapire pt ca nu are niciun drept, nefiind tatal lui. de trecut granita cu cel mic, nici vorba..
de recunoscut, tatal il poate recunoaste oricand si poate cere incredintarea lui si dvs ii dati si ceva sanse din moment ce "nu va intereseaza, ati parasit domiciliul si ati abandonat copilul plecand fara sa stie cineva de dvs"
nici nu stiu cum de ati putut alege solutia asta incercand sa scapati de amenintarile concubinului.