avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru pastrat de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru pastrat de banca

Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, banca a refuzat sa-mi dea originalul meu si l-a pastrat. Am primit doar o copie. Ce pot face?

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 23 Septembrie 2009
Cred ca mai nou e o practica in sensul eliberarii unui singur exemplar al incheierii de intabulare, care se pastreaza la banca. Si eu am intrebat de ce nu se elibereaza mai multe exemplare, n-a fost nimeni in stare sa-mi dea o explicatie...
Ai dreptate, Avlil, se aduna hartii inutile.
Stimata doamna Mihaela, ar fi mai util pentru dvs. sa pastrati si sa cititi cu grija contractul de credit cu banca, graficul de plati, corespondenta cu banca - de acolo pot aparea probleme in caz de neatentie, nu din lipsa acestei hartii.
Andreea, nu se elibereaza decat un exemplar din incheiere, care se da delegatului notarial, din comoditatea celor de la OCPI...este obligatia lor sa comunice partilor incheierile, deci implicit sa le multiplice.
Asta stiu foarte bine, insa cand m-am dus sa le reprosez ca nu au eliberat decat un exemplar au dat din umeri. Foarte responsabil!
Așa cum au spus și colegele mele, acea încheiere de întabulare nu vă folosește la absolut nimic.
Ceea ce vă este necesar este contractul de credit în original și notarul trebuie să vă dea în original un contract de vânzare-cumpărare în original cu viza de înregistrare la cf.
Puteţi merge şi la Biroul de cf şi să solicitaţi un exemplar de pe încheierea de întabulare care trebuie comunicată tuturor părţilor interesate, în original. Dacă nu obţineţi înţelegere, faceţi o reclamaţie la Directorul Biroului cf invocând dispoziţiile art. 50.

Art. 50 din Legea nr. 7/1996 prevede:
(1) Incheierea se comunica celui care a cerut inscrierea sau radierea unui act sau fapt juridic, precum si celorlalte persoane interesate potrivit mentiunilor din cartea funciara, cu privire la imobilul in cauza, in termen de 15 zile de la pronuntarea incheierii, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Incheierea de inscriere sau de respingere poate fi atacata cu plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plangerea impotriva incheierii se depune la biroul teritorial si se va inscrie din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare.
;)
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
Corina Capotã, Avocat
Multumesc mult Cora. Daca am primit original de contract de vanzare cumparare autentificat la notar dar fara nici o viza de la cartea funciara, care este procedura prin care pot obtine viza si in termen de cate zile de la ce moment? Mi s-a spus ca notarul bancii (cel care s-a ocupat de tranzactie) neste in concediu, si ca trebuie sa astept pana pot discuta cu el.

Multumesc,
Mihaela

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)
Intabulare tardiva contract vanzare-cumparare cu ipoteca uri uri In 2003 am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu plata facut prin credit. Imobilul a fost ipotecat. Din legea cadastrului am vazut ca aceste contracte ... (vezi toată discuția)