avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

Asi dori si eu un raspuns urgent la problema urmatoare:
am fost angajata(1 luna), mi sa dat un contract fara stampila firmei si scris de mana, angajatoru nu a respectat acest contract(daca e valabil), mi-am dat demisia si am plecat. auzind ca vreau sa plec mi sa cerut sa stau la inventar, desi nu mi sa facut la inceput inventar. eu nu am acceptat. angajatorul spunandumi ca nu poate sa imi incheie contractu fara inventar. (nu am stat in preaviz ce consecinte poate avea asta
?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 9 Iulie 2011
Si fara acel numar de inregistrare c.i.m. este valabil ... art.969 C.civ. prevede ca , conventiile legal facute au putere de lege intre parti.
chirchisoiu a scris:

Contractul nu e nul daca nu are stampila, verificati daca are nr. de inregistrare, asta intareste valabilitatea lui. In rest nu va poate face nimic, Atat timp cat la angajare nu vi s-a predat gestiunea cu semnatura de primire nu sunteti obligata sa faceti acest inventar. Sper ca nu ati semnat nimic legat de inventar. Mult succes.

Nu are stampila,dar probabil poarta semnaturile angajatorului prin reprezentantul sau ,precum si al angajatului,caz in care este perfect legal .
Imi cer scuze, dar daca am inteles bine, este un contract fara numar de inregistrare, fara stampila, completat de mana si totusi este legal? Este valabil? Recunosc ca nu stiu Codul civil. Da ciudat, de unde stiu ca cine a semnat la angajator e chiar angajatorul? Daca e femeia de servici:D? Intreb si eu. Sincer nu as accepta asa un contract
chirchisoiu a scris:

Imi cer scuze, dar daca am inteles bine, este un contract fara numar de inregistrare, fara stampila, completat de mana si totusi este legal? Este valabil? Recunosc ca nu stiu Codul civil. Da ciudat, de unde stiu ca cine a semnat la angajator e chiar angajatorul? Daca e femeia de servici:D? Intreb si eu. Sincer nu as accepta asa un contract

Foarte multi nu cunosc faptul ca un c.i.m. se supune pe langa dispozitiile Codului Muncii si dispozitiilor Codului Civil ...C.i.m. este un act juridic.
Conditiile de fond, esentiale ale actului juridic sunt prevazute in art.948 Cod civil, care dispune:
1) capacitatea de a contracta
2) consimtamantul valabil al partii ce se obliga
3) un obiect determinat
4) o cauza licita.
Pe langa aceste conditii , se mai adauga si conditiile prevazute de Codul Muncii.

Din aceste prevederi nu reiese ca un c.i.m. pentru a fi valabil trebuie sa aiba stampila angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca andreisecareanu andreisecareanu Salut.Am nevoie de un sfat.La data de 3 septembrie 2014 am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata,contract care arew doar semnatura firmei ... (vezi toată discuția)
Demisie maria axinte maria axinte Buna ziua, sunt angajat la o societate in insolventa si vreau sa demisionez, deoarece imi da cate 100 ron la 2 saptamani, din 1200 cat ar trebuii sa iau, pot ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului ioana5050 ioana5050 Buna seara! Sunt angajata la un magazin de haine. Lucrez acolo de o luna un pic, am contract pe 3 luni si totodata am stipulat ca trebuie sa respect termenul ... (vezi toată discuția)