avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

bunaa ziua, eu ma aflu intr-o situatie mai delicata. tocmai am aflat ca cumnata mea a bagat divort si am dovezi ca are amant. precizez ca are probleme de depresie si face tratamen cu benzodiazepine. nu lucreaza nicaieri si nu are venituri. fratele meu e cel care lucreaza, e politist, si e singurul care are un venit. locuiesc intr-o cara care e trecuta pe numele tatalui ei, desi au contribuit ambele familii la amenajarea locuintei. nu au alte bunuri in comun. ea a avut un accident de masina in urma cu 3 ani, cand a distrus masina fratelui meu, care nu era bun comun, deoarece nu era casatorit cand a cumparat masina. ar trebui sa il despagubeasca pe fratele meu? in urma accidentului a lovit o fata care a ramas cu probleme, umbla mai greu. in urma procesului i-a sosit hotararea judecatoreasca ca peste 5 ani trebuie sa plateasca fetei 1900 lei pe luna pensie de handicapat. intre timp acopera asigurarea masinii pensia fetei. precizez ca fratele meu nu a fost niciodata violent, sau agresiv. impreuna au o fetita de 2 ani si 3 luni pe care cu acordul fratelui meu a dus-o in strainatate, pe o perioada de aprox 2 luni, timp in care am probe ca ea se intalneste cu amantul ei, care o cunoaste pe fata. mai mentionez ca in urma cu 2 sapt am vazut cum cumnata mea a injurat fetita si a folosit cuvinte foarte urate la adresa ei, si uneori are un comportament ciudat si agresiv cu fata. eu as vrea sa stiu cum il pot ajuta pe fratele meu, ce ar trebui sa faca, si care ar fi sansele ca el sa aiba custodia fetei. mentionez ca fata e foarte legata de tatal ei. ne puteti ajuta? multumim mult de tot...
Cel mai recent răspuns: dr8 , utilizator 12:28, 9 Iulie 2011
Sotul are drepturi de creanta pentru inbunatatirile la casa.

Daca sotul face dovada ca are unde sa o creasca pe fetita, sa ii acorde toate cele necesare ar putea primi copilul. De mentionat ca de obicei instanta ofera custodia mamei.
Dvs. il puteti ajuta pe fratele dvs, in masura in care EL va cere acest lucru. :)
E bine sa il lasati pe el sa hotarasca ce va face in viitor si , eventual, in ceea ce priveste procesul de ditort aflat pe rol, puteti fi propusa ca martor in proces, daca sotii nu ajung la un consens atat in ceea ce priveste modalitatea de desfacere a casatoriei , a custodiei copilului, pensiei de intretinere, etc.
Si luati-le pe rand: mai intai divortul, apoi partajul ( daca exista ceva bunuri in comun). Cu masina, e tarziu sa mai faceti ceva, intrucat au trecut trei ani si creanta ( daca exista asa ceva) s-a prescris, adica nu se mai poate revendica in fata nici unei instante faptul ca ar exista o datorie rezultata din culpa cumnatei.
Stati in banca dumneavoastra,va ajutati fratele numai in calitate de martor la divort.Aveti grija cu violarea corespondentei-fapta penala.Fratele fiind politist cunoaste , in ce ape se scalda sotia.Nu ati trait ,cu ei in casa ,sa stiti ce au mancat zilnic!!!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Serban Tanase, Consultant asigurari
dati-mi voie sa va spun ca am stat la ei o saptamana, si mi-a fost destul. am plecat de la ei pentru ca ea s-a compotrat urat cu fata a miia oara, adresandu-i cuvinte urate si urland ca din gura de sarpe. nu o mai puteam suporta. iar mama le-a fost mereu alaturi, si ea tot timpul o suna pe mama cand se certa cu fratele meu, o suna ca sa il parasca... deci credeti-ma ca stiu totul...
o sa vedem ce putem face dar va spun ca ea se comporta urat cu fata si n are nici un venit, iar si venitul care o sa-l aiba in cazul in care o sa lucreze, va merge automat la fata care a ramas invalida din caua accidentului... deci nu sr putea sa o inrtetina pe fata. in plus sufera de depresie si face tratament, in cazul in care intrerupe tratamentul cu calmante devine violenta deci nu pot garanta pt integritatea fetitei... in plus ea nu are loc de munca nici in strainatate, unde e acum cu amantul ei si cu fetita... e mama, da dar cum poti oferi custodia unei mame care nu are un venit, un loc de munca, o casa, si nu e echilibrata psihic??? multumesc.

Alte discuții în legătură

Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui tata care a renuntat la custodia copilului mario4891 mario4891 sunt mama unei fetite de 12 ani care a divortat de tatal ei 6 ani in urma iar el a renuntat la drepturile asupra fetei dandu mi mie custodia totala. dar cum el ... (vezi toată discuția)
Divort biki biki Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns:(il caut si nu il gasesc:( fratele meu este in divort si are o fetita de 16 ani care are probleme de sanatate mai ... (vezi toată discuția)