avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata prin microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata prin microintreprindere

Buna ziua,

Recent am fost angajat in cadrul unei companii imobiliare.Aceasta plateste comisionul aferent unei tranzactii imobiliare prin intermediul unei microintreprinderi.OK! Am demarat actiunile necesare constituirii unei firme (microintreprindere) Singurul scop al acestei firme este de incasarea comisionului de la firma "mama" (Procesul este relativ simplu eu facturand suma care ar trebui sa o primesc iar ei imi vireaza banii in cont)
Problema este: Fima sa fie platitoare de TVA sau nu? Repet eu nu cumpar,nu vand nimic,nu umblu cu produse etc.. eu doar fac o factura,o depun iar ei vireaza banii in cont.
Din punctul de vedere al acestei spete cum ar fi mai bine? Eu ce impozite am platit in ambele cazuri?
Apreciez si va multumesc anticipat celor care depun efort in a ma ajuta.

Cu stima,Daniel I.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:14, 6 August 2008
Da, dar numai daca obtine mai mult de 35.000 de euro pe an.
abcdeadi a scris:

3. Impozit pe venit (3%).

Impozit pe venit anul acesta este 2,5 %.
In momentul infiintarii, este mai avantajos ca societatea sa fie declarata microintreprindere, neplatitoare de TVA.
Atentie! In termen de 60 de zile de la infiintare, pentru a-si pastra statutul de microintreprindere, trebuie sa incheie cel putin un contract de munca. Altfel va deveni platitoare de impozit pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva la prestari servicii intracomunitare din ue ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Am infiintat un PFA pentru prestarea serviciilor informatice ( dezvoltare soft ) si am un contract cu o firma din Franta care este platitoare de ... (vezi toată discuția)