avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Am dobandit un apartament de la parintii mei,prin donatie.Acum doresc sa inchei un act de vanzare-cumparare,pentru acest apartament,tot cu parintii mei.
Care este procedura?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicoleta1234 , utilizator 15:32, 4 August 2008
Mergeti la un notar public, care va solicita eliberarea unui extras CF pentru autentificare si va redacta si autentifica contractul de vanzare-cumparare.


Aveti doua posibilitati: incheierea unui contract nou de vanzare=cumparare, dupa ce sa reziliati contractul de donatie sau novarea contractului de donatie si transformarea lui intr-un contract de vanzare-cumparare; in orice caz, aceste operatiuni vor fi efectuate la un notar.
Expunerea problemei nu e clara. In contractul de vanzare-cumparare cine e cumparator ? dumneavoastra ? Deoarece in acest caz nu vad rostul actului de vanzare-cumparare. Cum de altfel e cam ciudat sa fie invers...sa vindeti dvs parintilor.
Oricum e clar..dupa donatie dumneavoastra sunteti propietar cu drepturi depline asupra apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate masina, act doveditor adelehsd adelehsd Buna ziua! Impreuna cu prietenul meu am cumparat un autoturism pentru care am contribuit cu sume egale. Contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)