avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori?

daca un baiat de 22 de ani intretine relatii sexuale cu o fata de 16 ani se considera caz penal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 8 Iulie 2011
Actul sexual cu un minor care nu a implinit 15 ani e sanctionat cu inchisoarea.
De la implinirea varstei de 15 ani, subiectul activ al acestei infractiuni trebuie sa fie calificat : profesor , educator, supraveghetor, care a profitat de aceasta calitate, in vederea intretinerii de relatii sexuale.

In caz ca exista promisiuni de casatorie , neonorate, atunci raspundeti penale sub aspectul savarsirii infractiunii de seductie.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Din datele expuse de dumneavoastra, nu puteti fi sanctionat penal.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca i-ati promis ca urmeaza sa va casatoriti pentru a o detrmina...raspundeti penal in baza art 199 C.pen.
Altfel, asa cum a aratat si Ioana mai sus nu veti fi tras la raspundere penala.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori - exista infractiune in acest caz? victor_2013 victor_2013 Buna seara Ma numesc Victor, am 26 ani si am cunoscut o fata care are 16 ani impliniti. Momentan ne-am sarutat de cateva ori, cu consimtamantul ei, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)