avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori - exista infractiune in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori - exista infractiune in acest caz?

Buna seara

Ma numesc Victor, am 26 ani si am cunoscut o fata care are 16 ani impliniti. Momentan ne-am sarutat de cateva ori, cu consimtamantul ei, bineinteles. Fata mi-a zis ca ar dori mai mult, relatia incepe sa se contureze.

As dori sa stiu daca exista corupere de minori in acest caz. Dar daca trecem la urmatoarea etapa. Eu i-am zis ca la 16 ani sa trecem la urmatoarea etapa mi se pare foarte devreme.
Va rog daca imi poate da cineva avizat un raspuns concret cum se aplica lege si daca e caz penal, respectiv corupere de minori. Eu stiam ca dupa 16 ani nu se mai aplica legea de corupere.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
victor_2013, utilizator
Exista infractiunea de corupere de minori pana la implinirea varstei majoratului, adica 18 ani in Romania.Insa, daca fata are 17 ani impliniti si va nu face plangere penala nici ea si nici vreo ruda binevoitoare, atunci puteti sta linistit, mai ales daca treceti de etapele mentionate si ajungeti la casatorie....Totusi va recomand sa nu treceti la alte etape decat cea la care va aflati in present.
Nu este vorba de nici o infractiune in situatia prezentata de dvs, daca tanara a implinit 15 ani este libera sa-si inceapa viata sexuala iar la dvs nu vor fi alte implicatii atata timp cat nu obtineti acest lucru prin promisiuni de casatorie sau nu aveti o anumita calitate in raport cu ea(respectiv, tutore, curator, supraveghetor, profesor,medic,educator) si va folositi de aceasta calitatea sau abuzati de increderea ei.
Pentru ca un raspuns este da si altul ba vin si eu sa va spun ca nu exista implicatii de natura penala. Altele, si anume eventuale implicatii psihologice, numai dvs. sunteti in masura sa le rezolvati.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Nu raspundeti penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor.

Daca sunt facute promisiuni de casatorie, neonorate, este incidenta infractiunea de seductie.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, in cazul infractiunii de seductie.

Art. 199

Seducţia

Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? bogdan1508 bogdan1508 daca un baiat de 22 de ani intretine relatii sexuale cu o fata de 16 ani se considera caz penal? (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)