avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna seara,mama se afla intr-un proces de succesiune si iesire din indiviziune.a platit avocata cu 4000,numai ea stie cum,iar dupa ce a facut contractul eu am aflat caci personele cu venituri mai mici primesc ajutor judiciar.la primul termen i-a venit de plata 3800 taxa de plata,ulterior i-a ramas de plata 170 lei.dar nu stiu de ce a scazut asa de mult.ea se incadra la 50% reducere.am vorbit cu avocata daca poate sa beneficieze si de reducere la expertiza si o zis...stii daca beneficiaza de reducere ,expertul i face expertiza aiurea..bla bla bla...si pt aia o platit-o si tot si-o batut joc...avem curte in spatele la grajd nu in fata casei...cine pe cine o pupat in f...mai tare,nimeni nu e sfint chiar si expertii pot fii cumparati pe bani putini.intrebarea mea este mai poate cere mama cheltuieli de judecata acum dupa ce a iesit expertiza topo....avocata nu a cerut cheltuieli de judecata de la inceput pt ca ,zice ea...pai instanta se intreaba ...cum de o avut bani sa-si plateasca avocata...asta a fost raspunsul ei.cazuri tipice:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 9 Iulie 2011
cheltuielile de judecata se solicita instantei de judecata la termenul cand se punc concluzii. in cauza unde mama dvs e parte nu s-a ajuns la finalul dosarului.e inca in faza de administrare a probatoriului.
Pai asistenta judiciara trebuia sa o ceara in dosar separat, legat de obiectul actiunii din dosarul de iesire din indiviziune
In mod normal la iesire din indiviziune cheltuielile de judecata sunt achiate de parat pt ca nu a rezolvat iesirea din indiviziune pe cale amiabila si a produs aceste cheltuieli de judecata.
pai acum ce mai poate face?procesul a inceput anul trecut,nu i-a zis nimeni nimik,avocata ne-a dus pe alte cai.e pensionara pe caz de boala,s-a bagat in banca pt acesti bani,lucrurile nu merg prea bine,avocata nu-si da interesul,sau asa se vede cel putin,era vorba sa despagubeasca copropritarul,ba mai mult coproprietarul a fost de acord cu despagubirea in scris la judecatorie, si acum s-a intors ca nu mai vrea despagubiri si vrea sa o scoata pe mama din casa.ce facem?pierdem asa de mult?si plata avocata,expertize,mai stiu eu ce,si dupa aceea ramine cu buzele umflate caci avocata a dus-o cu presul.la sfirsitul procesului mai poate recupera o parte din bani?
asa cum v-a spus si colega/ul athe aveti posibilitatea la sfarsitul dosarului sa-i spuneti avocatei sa solicite cheltuieli de judecata si sa depuna la dosar chitanta pe care v-a eliberat-o cand ati achitat onorariul de avocat.
deci in concluzie inca se mai poate face ceva.nu e chiar totul pierdut.sper sa nu zica caci nu se mai poate...iar aceeasi poveste ca mama a primit ajutor judiciar.si la sf dosarului asta insemnind cind?dupa ce se da hotarirea sau innainte?

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns de la un avocat care a avut un proces de genul urmator nicole852107 nicole852107 buna seara,sunt intr-un proces de iesire din indiviziune,eu cu cota parte de 5/8 din casa si 2/8 teren.cooproprietarul are 3/8 din casa si 3/8 din teren.eu am ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie mostenire turdeanu turdeanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: Mama mea a mostenit un sfert dintr-o casa, la tara, de la bunica mea. In acea casa locuieste un ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un avocat (daca are)in contractul de asistenta? eu-bob eu-bob de ex,daca eu angajez un avocat sa-mi rezolve problema,si el imi zice ca da se rezolva si totul e in favoarea mea si bla bla bla,si de fapt sunt doar vorbe de ... (vezi toată discuția)