buna seara,mama se afla intr-un proces de succesiune si iesire din indiviziune.a platit avocata cu 4000,numai ea stie cum,iar dupa ce a facut contractul eu am aflat caci personele cu venituri mai mici primesc ajutor judiciar.la primul termen i-a venit de plata 3800 taxa de plata,ulterior i-a ramas de plata 170 lei.dar nu stiu de ce a scazut asa de mult.ea se incadra la 50% reducere.am vorbit cu avocata daca poate sa beneficieze si de reducere la expertiza si o zis...stii daca beneficiaza de reducere ,expertul i face expertiza aiurea..bla bla bla...si pt aia o platit-o si tot si-o batut joc...avem curte in spatele la grajd nu in fata casei...cine pe cine o pupat in f...mai tare,nimeni nu e sfint chiar si expertii pot fii cumparati pe bani putini.intrebarea mea este mai poate cere mama cheltuieli de judecata acum dupa ce a iesit expertiza topo....avocata nu a cerut cheltuieli de judecata de la inceput pt ca ,zice ea...pai instanta se intreaba ...cum de o avut bani sa-si plateasca avocata...asta a fost raspunsul ei.cazuri tipice:(
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.
În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .