avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru depasire pe linie continua

Servus!
Saptamana trecuta mergeam de la Ramnicu Valcea spre Pitesti. Intr-unul din sate (Budesti cred) am dat peste cateva masini care mergeau destul de incet, as putea spune chiar enervant de incet. Am prins o linie dreapta si m-am bagat in depasire, trecand peste marcajul existent - linie dubla continua. Evident la capatul liniei drepte se afla un echipaj de la politia rutiera care m-a oprit, mi-a intocmit proces verbal si mi-a suspendat permisul 30 de zile. Am platit chiar si amenda pe loc - 100 lei.
Am gresit, platesc.
Am doar o singura problema: in luna septembrie vreau sa plec din tara.
Ce-as putea face in aceasta situatie? Dovada valabila 15 zile expira pe 13 sau 14 august si chiar daca mai era valabila, nu cred ca as fi putut pleca asa.

Multumesc anticipat, Alex
Cel mai recent răspuns: allexxutzu , utilizator 20:58, 25 Martie 2009
elis a scris:

:offtopic: Interventie moderator

othellox a scris:

......
M-ar injura colegii daca ti-as spune exact cum sa formulezi acea plangere :) ...

Nu cred ca ar deranja pe cineva daca ii arati cum sa formuleze plangerea ... pe forum s-au mai postat modele de cereri adresate instantei de judecata si nu s-a suparat nimeni ...:)

Pai la asta m-am referit prin cuv. exact ... un model de cerere e impersonal si neadaptat situatiei (adica aplicabil in majoritatea cazurilor dar nu in toate)... ptr. o formulare exacta de obicei se plateste, iar daca as face chestia asta pe un forum desi poate nu as avea probleme cu forumistii de aici poate as avea probleme cu alti colegi avocati care nu ar mai putea cere bani ptr. ceva ce e deja in vazul lumii... sper ca intelegi ce zic ca-s un pic ciudat in exprimare :)
=D>
am inteles mesajul tau ... si nu cred ca ai o exprimare ciudata ;) ... chiar imi place :)
salutare! as dori sa stiu si eu sigur daca pentru depasire pe linie dubla continua se suspenda permisul de conducere timp de o luna. un prieten ma tot speria ca lui i l-a luat pe 2 luni....amenda am platit-o la vreo 2 ore dupa ce am savarsit "infractiunea" iar de la politistul care mi-a intocmit procesul verbal nu am inteles mare lucru...(amenda a fost 180 de lei in 48 de ore) astept raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto + 4 puncte radumarcel70 radumarcel70 In data de 27.12.2012 am fost sanctionat cu 4 puncte de penalizare si cu retinerea permisului de catre un echipaj de politie, format din 1 membru, pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)