avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

In anul 2006 am facut la indemnul administratorului societatii la care eram angajat eu si sotia, credite de nevoi personale pt. a ajuta financiar societatea (in valoare aproximativa de 70.000 ron-2 credite) Pana in 2009 s-au platit ratele, normal. Din martie 2009 societatea a intrat in "INSOLVENTA VOLUNTARA" desi situatia financiara nu impunea acest lucru ,iar eu care am luat creditele fara a imcheia nici un act cu administratorul societatii acum platesc rate la banci pentru bani imprumutati pe care nu i-am vazut si folosit niciodata, deoarece la incasarea creditului banii au fost depusi direct in conturile societatii. As dori sa stiu daca pot actiona in judecata fostul administrator al societatii pentru inselaciune, daca mai am sanse sa recuperez banii pe care din 2009 ii platesc cu mare greutate, daca exista vreun termen de prescriptie pentru inselacine, deoarece in momentul de fata nu-mi pot permite angajarea unui avocat si dac se poate sa stiu cum sa procedez deoarece banacile mi-au spus ca nu-mi pot elibera un extras de cont din ziua cand s-au luat creditele pt. a dovedi ca banii au fost transferati in conturile societatii (motivul fiid catrebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acst sens)

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 12:37, 9 Iulie 2011
Nu prea putem vorbi de inselaciune doar din partea reprezentantilor societatii. E bine sa aveti in vedere si faptul ca ati consimtit, voluntar, ca sa mintiti impreuna cu administratorul societatii unde lucrati, banca care v-a acordat creditul !
Asadar, e bine sa formulati o plangere, unde sa aratati tot adevarul si, in cazul in care se va da curs acesteia, sa va constituiti parte civila in procesul penal cu suma pe care ati achitat-o singur.
Interesati-va cate persoane sunt in situatia dvs, pentru a face o solicitare comuna, avand mai multe sanse ca cererea sa fie luata in considerare de politie si parchet.
In caz contrar, va ramine calea civila sa va judecati petnru recuperarea sumelor platite, in termen de trei ani de la data platii fiecarei rate.
Incercati si o plangere penala pe numele adm.
Armativa cu martori si inscrisuri si actionati in instanta adm. si solicitati asistenta judiciara , cu motivatiile care atesta ca nu aveti venituri.
Oadata deshisa actiunea se pot solicita prin instanta alte documente de esenta ca probatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut de bani persoane fizice ContSters423398 ContSters423398 Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante boghi102006 boghi102006 In perioada 2000-2009, atat eu cat si sotia mea am fost angajatii unei societati pe care am imprumutat-o cu sume de ordinu a mii de roni , in timp ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca pentru credit ipotecar Patrick01 Patrick01 Buna seara!Am obtinut in 2007 un credit ipotecar de la banca pentru un spatiu comercial.Mentionez ca spatiul a costat 150000 euro din care 40000au fost banii ... (vezi toată discuția)