avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu banca pentru credit ipotecar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu banca pentru credit ipotecar

Buna seara!Am obtinut in 2007 un credit ipotecar de la banca pentru un spatiu comercial.Mentionez ca spatiul a costat 150000 euro din care 40000au fost banii mei iar diferenta de 110000 au fost de la banca.In 2009 din cauza crizei financiare nu am mai putut plati motiv pentru care am cerut o inghetare a ratelor bancare dar din pacate nu am obtinut.Din 2009 nu am mai platit nimic iar in 2014 a fost facuta o plangere penala din partea bancii impotriva noastra pentru inselaciune motivand ca am luat creditul cu adeverinte false atat eu cat si sotia mea.Intradevar am facut acest lucru pt a obtine acest credit dar nu cu scopul de a insela banca avand in vedere ca am platit doi ani la banca rate plus avansul care l-am dat in valoare de 40000 euro.Mentionez in acelasi timp ca ratele au mers in continuare ajungandu-se la suma de 168000 euro avand in vedere ca in momentul cererii noastre de inghetare a creditului aveam 107000.Am cerut bancii explicatie pentru acest fapt si anume de ce nu a fost oprita derularea ratelor dar nu am primit nici un raspuns.In acest imoment procesul este incheiat eu fiind condamnat la 2.5 ani cu amanare si anume o sa fiu sub supraveghere tot acest timp si avand de facut 160 ore in folosul comunitatii plus un curs de recalificare iar la sfarsitul acestei perioade avand de plata aceasta suma.As dori sa aflu daca in acest caz nu se putea aplica o plangere pentru fals in inscrisuri pt ca nu poate fii vorba de inselaciune.Va multumesc ai astept o sugestie din partea d-voastra!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 13:28, 13 Ianuarie 2017
Atata timp cat creditul a afost obtinut cu documente false si s-a produs un prejudiciu bancii, sunt indeplinite elementele constituive ale infractiunii de inselaciune in concurs cu infratiunea de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- credit pt o terta persoana tarentut tarentut in anul 2008 paronul la care lucram mi-a propus sa ia un credit de 10000 de euro pe numele sotiei mele si ca nu are de gind sa il lase mai mult de citeva luni ... (vezi toată discuția)
Credit personal cu contract de garantie reala mobiliara andrei kala andrei kala In urma cu un an am luat un imprumut de 40 de mii de euro folosindu-ma de niste informatii false(o adeverinta de la o firma unde eu nu am lucrat ... (vezi toată discuția)
Acte false cituevelina cituevelina Buna seara ! Am o prietena care a facut un imprumut la o banca cu acte false , dar actele nu au fost falsificate de ea , dar avea cunostinta despre aceasta ... (vezi toată discuția)