in anul 2008 paronul la care lucram mi-a propus sa ia un credit de 10000 de euro pe numele sotiei mele si ca nu are de gind sa il lase mai mult de citeva luni , in perioada aceea sotia mea era in somaj si nu avea cum sa obtina 10000 euro. mentionez faptul ca patronul meu era si persoana care intocmea dosare de creditare pentru banca de la care urma sa obtina creditul , nu stiu cum a facut dar a fost l banca cu sotia mea si a puso sa semneze si banca ia dat cei 10000 euro. timp de 4 ani ptronul a platit ratele dar de 3 luni nu a mai plati si banca ma tot suna. intrebare mea este daca nu mai plateste si ii fac plangere penala pentru inselaciune pot rezolva ceva ? sau ce posibilitati am ?
mai mentionez faptul ca am si o inregistrare cu telefonul in care recunoaste ca sa folosit de bani
Va fi greu să dovediți că sunt întrunite elementele constitutive ale înșelăciunii, deoarece aceasta presupune inducerea în eroare în scopul de a obține un folos, iar din câte înțeleg patronul respectiv va spus exact ce vrea să facă (deci nu va indus în eraore) iar D-voastră ați fost de acord. Ar fi foarte greu de dovedit acum că el a premeditat acum 3 ani să nu mai plătească chiar acum, deci nu plătește pt că probabil nu poate și nu pt că acesta i-a fost intenția încă de la luarea creditului.
Ați putea să încercați să formualți o acțiune civilă în simulație prin care „contractul” secret încheiat între soția D-voastră și patron (acea înțelegere prin care soția D-voastră ia un credit dar de fapt beneficiarul acestuia este patronul) să devină public și astfel să fie opozabil băncii, adică banca să-l recunoască pe patron drept adevăratul debitor.
După părerea mea este foarte greu, deci ar fi bine să luați legătura cu un avocat specializat.
multumesc Patrik , eu vreau sa stiu ce sanse am in cazul unei neplati (a patronului) pentru o plingere penala pentru inselaciune avind in vedere ca eu si sotia mea nu am planuit nimic si nici nu ni sa spus cu ce acte (false) sa luat creditul .
Înșelăciune nu există de nici un fel.
Nici în ceea ce-l privește pe patron și nici în ceea ce vă privește. Nimeni nu a înșelat pe nimeni.
Este pur și simplu un credit luat de soția D-voastră de care a beneficiat de fapt patronul pe baza unei înțelegeri dintre D-voastră și acel patron, iar acum patronul respectiv nu mai poate plăti.
Despre ce fel de acte false vorbiți?
Nu am înțeles că s-a falsificat vreun act pentru obținerea acelui credit. Eventual ar putea fi vorba de fals în declarații în ceea ce o privește pe soția D-voastră având în vedere cererea de credit pe care a completat-o și o eventuală declarație cu privire la destinația creditului respectiv.
N-as incerca o plangere penala pt inselaciune.. sotia dvs stia f bine ca e in somaj si legal, nu avea cum sa ia un credit.
Incercati pe cale amiabila sa va plateasca ratele sau pe cale civila sa dovediti ca va datoreaza bani.
Pana sa plateasca el, va trebui sa platiti dvs banca, fata de banca sotia e cea datoare, nu patronul. Pana se lamuresc lucrurile, banca prin executor va executa silit si mi-e ca ramaneti fara casa ( daca aveti una in proprietate)
ca sa ma fac mai clar eu si sotia mea nu am venit cu ideea de a lua credit si nici nu ne-am gindit ca poate fi ceva ilegal defapt nici nu am avut probleme pina acuma dar avind in vedere ca sotia era in somaj nu avea cum sa obtina 10000 euro eu cred ca patronul a facut acte false cum ca lucreaza probabil la el la firma din cite am dedus eu (ulterior) si numarul de telefon la care trebuia sa sune banca la dat de la el de acasa de au vorbit cu nevastasa . Eu inteleg ca am partea mea de vina dar eu ma intersam pentru o eventuala cale in instanta si la ce ma ajuta pe mine faptul ca de fapt patronul a zis ca il plateste in citeva luni . mai mentionez faptul ca nu am stiut ca va face acte false dupa cum spuneam si mai sus el se ocupa cu intocmirea dosarelor de credit ale difertilor clienti. astept si o incurajare
Inselaciune sau nu?
vali_085
Buna ziua! Am un prieten de nationalitate turca care a fost pacalit de patronul firmei la care lucra. Patronul i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la banca ... (vezi toată discuția)